Getto Tiyatrosu, Çehov oyunuyla takdir topladı

Getto Tiyatrosu, Çehov oyunuyla takdir topladı

ABONE OL
19:44 - 25/05/2024 19:44
Getto Tiyatrosu, Çehov oyunuyla takdir topladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg’daki 7. Tiyatro Köprüsü Festivali, Getto Tiyatrosunun Anton Pavloviç Çehov’un iki öyküsünden yola çıkarak hazırlanan “Ayı” ve “Bir Evlenme Teklifi” oyunuyla devam etti.

Almanya’nın Hamburg kentindeki Mut Tiyatrosu tarafından düzenlenen 7. Tiyatro Köprüsü Festivali’nde, Getto Tiyatrosu Rus oyun ve kısa öykü yazarı Anton Pavloviç Çehov’un yazdığı iki öyküyü, yönetmen Mehmet Öndek yorumuyla tiyatro severlere sundu.

Öndek’in, dünya edebiyatının temel taşlarından olan, 1860 – 1904 arasında yaşayan Çehov’un “Ayı” ve “Bir Evlenme Teklifi” öykülerinden yola çıkarak hazırladığı iki perdelik tiyatro oyununda, Berna Taş, Taner Altınova, Bahar Erbek Altınova, Mehmet Şerif Özdoğan, Hakan Günyar ve Jens Ollesch’den oluşan Getto Tiyatrosu ekibi, başarılı performansla festivale renk kattı.

Festival 14 Haziran’a kadar devam ediyor

Tiyatroda erken modernizmin fikir babası sayılan ve kısa öyküyü sahneye taşıyan yazar olarak bilinen Çehov’un yer yer absürt komediye kayan oyun anlayışını başarılı bir şekilde ortaya koyan Getto Tiyatrosu ekibi, son derece keyifli bir oyun sundu. İnsanların şahsi çıkar uğruna sergiledikleri bencilliği ve riyakarlığı hicveden oyun, seyircilerin beğenisini kazandı.

Tiyatro Köprüsü Festivali 14 Haziran’a kadar farklı oyunlarla devam edecek. Festival programı hakkında geniş bilginin ve bilet rezervasyonunun www.muttheater.de internet adresinden ya-pılabileceği belirtildi.

Kemal Doğan/Hamburg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.