Gençler Ahlen Belediye`sinde meslek eğitimine başladı

Gençler Ahlen Belediye`sinde meslek eğitimine başladı

ABONE OL
20:48 - 10/08/2022 20:48
Gençler Ahlen Belediye`sinde meslek eğitimine başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ahlen Belediyesinde meslek kursuna başlayan birisi Türkiye kökenli farklı uluslardan altı genç ilk iş gününde, Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger tarafından kabul edildi ve selamlandı.

Berger, dört farklı alanda eğitim alacak olan “kursiyerlere” teşekkür ederek, “Şehir idaresine katılmaya karar vermenize sevindim” dedi. Berger’e göre Ahlen Belediyesinin, parlak pırıl pırıl beyinleri kazanmak için özel bir çaba sarfettiğini vurguladı. Dr. Berger devamla, Belediyemiz, şehir idaremiz bünyemizdeki çekici eğitim ve istihdam koşullarına dikkat çekmek için her şeyi yapıyor, İlkbaharda düzenlen Ahlen eğitim fuarı “TAHLENT”te de şehir idaresinde meslek öğrenmek isteyen gençlerle temasa geçildi ‘‘dedi

Farklı alanlarda meslek öğrenecekler

Belediye başkanı Dr. Berger, personel dairesinde meslek eğitiminden sorumlu iki eğitim yöneticisinin, Ute Neufeld ve Michael Köhler’in gençleri meslek kursuna alma konusunda “usta bir el ve ileri görüşlülük” sahibi olduklarını, kursiyerler emin ellerdedir dedi. Belediye binasında karşılanan gençler, profesyonel meslek öğrenme yaşamlarına, bilgisayar sistem entegrasyonu için BT uzmanları, bahçecilik ve peyzaj alanında bahçıvanlar ve idari ekonomi alanlarında eğitimlerine başladılar. Meslek öğrenimine başlayan gençler arasında bulunan Barış Subaşı adlı gencimizde meslek eğitimi sonunda bir Kreşte Eğitmen olacak.  Keza Ahlen şehir idaresinde 1 Eylül’de üç öğrenci (Hukuk Lisansı) ve dört stajyer acil tıp-sağlık görevlisi olarak eğitim yılını tamamlayacak.

Kamu kurumlarında göçmen memur yok gibi

Almanya ‘da göçmen nüfus oranına göre Şehir idarelerinde, bakanlıklarda ve diğer kamu kurumlarında örneğin yabancılar ya da vatandaşlığa geçme dairelerinde göçmen personel yok denecek kadar az. Buralarda bizim Türkiyeli ve Göçmen kökenli ailelerin eğitim almış çocuklarının çalışması, oralarda yönetici konumuna gelmesi buradaki toplumumuzun geleceği açısından hayati önem taşımaktadır. 60 yılı aşkındır Almanya ‘da yaşayan yurttaşlarımızın çocuklarının, torunlarının artık hep yönetilen değil yönetici konumuna da gelmesi gerekiyor. Bunun için aileler çocuklarını teşvik etmeli, Sivil toplum kuruluşları kamu kurumlarına ve politikacılara ısrarla bu talebi dile getirmeli lobi yaratıp, baskı yapmalılar.

Ahlen şehrinden yeni kursiyerleri karşılama anındaki kişiler: soldan Ute Neufeld, Alexandra Felicitas Meyer (öğretmen adayı), Christian Hein (BT uzman adayı, sistem entegrasyonu), Diandra Koyro Camacho (bahçıvan adayı, bahçe ve peyzaj), Dr. Alexander Berger, Maike Frochte (idari stajyer), Barış Subaşı (eğitimci stajyer), Marie-Louise Kula (idari stajyer), Michael Köhler.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı /Ahlen

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.