*** Genç bir Türk kadının öldürülmesine tepki

*** Genç bir Türk kadının öldürülmesine tepki

ABONE OL
17:03 - 06/01/2009 17:03
*** Genç bir Türk kadının öldürülmesine tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Genç bir Türk kadının öldürülmesine tepki 

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Bingöllü Önder B’nin (26) öldürmekle suçlandığı 18 yaşındaki eşi Mizgin B. cinayetine, ”namus cinayeti” olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi 

Bakan Böhmer, bu konuda yaptığı yazılı açıklamada, Gütersloh kenti yakınlarındaki Harsewinkel kasabasındaki cinayetin kıskançlık nedeniyle işlendiğinin tahmin edildiğini belirterek, ”Sözde namus cinayetlerinde demokratik hukuk devletimizde hafifletici sebepler kabul edilmemeli. Farklı kültür ve dinlere karşı gösterilen hoşgörü, insan haklarının ve eşitliğin ihlal edildiği durumlarda sona erer” ifadesini kullandı.
    

Olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirten Böhmer, bu olayın, zorunlu evliliklere ve göçmen kadınlara yönelik şiddete karşı mücadelelerinde gevşememeleri gerektiğini de gösterdiğini kaydetti. Bu tür suç olaylarının en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini savunan Böhmer, kadınlara yönelik şiddete karşı mücadelelerini artırarak sürdürmeleri konusunda göçmen kuruluşlarına da çağrıda bulundu.
    

”Göçmen toplumun tanınan kişileri, ne dinlerin, ne de geleneklerin kadınlara yönelik şiddet ve baskıyı haklı göstereceğini çok açık bir şekilde dile getirmelidirler. Kadınların ve kızların erkekler gibi eşit haklara sahip olmaları, şiddetten uzak eğitim görmeleri ve kendi kişiliklerini istedikleri gibi geliştirmeleri doğal bir olaydır” ifadesini kullanan Böhmer, Türk medyasına ve örgütlerine de, kadınlara yönelik şiddete karşı harcadıkları çabalardan dolayı teşekkür etti.  (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.