Gaziye 27 yıl sonra Devlet Övünç Madalyası verildi

Gaziye 27 yıl sonra Devlet Övünç Madalyası verildi

ABONE OL
21:18 - 17/09/2020 21:18
Gaziye 27 yıl sonra Devlet Övünç Madalyası verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Van’ın Başkale ilçesinde 27 yıl önce bölücü terör örgütü üyeleriyle girdiği çatışmada yaralanan Jandarma Çavuş Nihat’a 28 yıl sonra ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi.

Antalya Valiliği tarafından çeşitli tarihlerde bölücü terör örgütü üyeleriyle silahlı çatışmada şehit olan asker ve polis eş ve yakınları ile gazilere Devlet Övünç Madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Garnizon Komutanı 3. Piyade Eğitim ve Tugay Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürü Abdullah Çalışkan, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Vali Ersin Yazıcı konuşmasında, “Şehitlik ve gazilik bir insana nasip olacak en yüksek onur, en büyük şereftir. Vatan için millet için bayrak için anadan, yardan, serden geçenlerin imanla ve cesaretle yazdığı muhteşem bir destandır” dedi.

Şehitlik ve gaziliğin bir insana nasip olacak en yüksek onur ve en büyük şeref olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

‘’Vatan için, millet için, bayrak için anadan, yardan, serden geçenlerin imanla ve cesaretle yazdığı muhteşem bir destandır. Bin yıllık barış kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu vatanda şehit ve gazilerimizin bu güzel vatanı bize emanet ettiğinin bilincindeyiz. Bu ülkenin tapusu kanla imzalandı. Türk devleti her türlü terör oluşumuyla kararlılıkla mücadele ediyor. Terör örgütlerinin defterini Allah’ın izniyle düreceğiz.’’

Şehit Yakınları ve gazilere Devlet övünç Madalyalarını Vali Yazıcı verdi.

27 YIL SONRA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

Gazi Nihat Kiraz da ‘’Devlet Övünç Madalyası’’nı 27 yıl sonra Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın elinden aldı.

23 Haziran 1993 tarihinde Van’ın Başkale ilçesinde bölücü terör örgütü üyeleriyle girdiği çatışmada vücudunun 3 yerinden yaralanan ve akciğerlerinden büyük darbe alan Kiraz’a o dönemde ‘Gazilik’ unvanı verilmedi. Hukuki süreç başlatan Nihat Kiraz’a 2018 yılında ‘Gazilik’ beratı, 27 yıl sonra da Devlet Övünç madalyası verildi.

Geçte olsa madalyasını almaktan gururlu olduğunu söyleyen Nihat Kiraz, ‘’2018 yılına kadar gazi sayılmadım. Hukuki mücadele verdim. İki yılda bir Gülhane Askeri Hastanesine giderek rapor aldım. Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühü ile Gazilik unvanı ve Devlet Övünç Madalyamı aldım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.