DOLAR

32,6049

0.39%
EURO

34,8545

0.33%
ALTIN(gr)

2.495,26

0,45%
BİST 100

9473.77

0,45%
Gazipaşa tropikal meyve üretiminde merkez olacak

Gazipaşa tropikal meyve üretiminde merkez olacak

ABONE OL
21:24 - 27/08/2020 21:24
Gazipaşa tropikal meyve üretiminde merkez olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, bölgenin tropikal meyve üretiminde büyük başarı yakaladığını ve Antalya’nın tropikal meyve üretiminde merkez olacağını belirtti.

Balıkesir’den Antalya’ya atanan Vali Ersin Yazıcı ilçe ziyaretleri çerçevesinde Gazipaşa ilçesinde incelemelerde bulundu. Gazipaşa’nın Türkiye’nin en önemli tropikal meyve üretim merkezi olduğunu ve bu başarısını arttıracağını ifade eden Vali Yazıcı, meyve bahçelerini ziyaret etti.

Gazipaşa’da 40’dan fazla  tropikal meyve yetiştirildiğine dikkat çeken Vali Yazıcı, üretici Şadan Bayar, Fazıl Kaya ve Yaşar Dağtekin’in tropikal meyve bahçelerini inceledi.

Bahçe sahiplerinden Mango, Avakado, Longan, Ejder Meyvesi, Guava, Liçi, Muz, Papaya gibi tropik meyvelerin üretimiyle ilgili bilgi alan Vali Ersin Yazıcı, şöyle devam etti.

”Gazipaşa’da yetişebilen tropikal meyve ağaçlarının bölgeye iyi adapte olması, iyi ürün vermesi ve diğer ürünlere göre gelirinin yüksek olması çiftçileri tropikal meyve üretimine yöneltiyorTürkiye’nin en büyük tropikal meyve üretim merkezi olan Gazipaşa’da Tropikal meyveler önemli bir kazanç kapısı. Antalya’da her türlü meyve ve sebzenin yetiştirebilmesi çok önemli bir değer., Antalya toprakları çok bereketli. Tropikal meyvelerin kazanç bakımından daha çok kar getiriyor. Ülke ekonomisine daha çok katkı sunuyor.”

Vali Yazıcı, Gazipaşa ve Alanya bölgesinin dünyayı besleyecek bir potansiyeli olduğuna ve hem üretimin hem de ihracatın daha da artacağına dikkat çekti.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.