Fürth`e Minareli Camii

Fürth`e Minareli Camii

ABONE OL
22:43 - 21/04/2022 22:43
Fürth`e Minareli Camii
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fürth Selimiye Camii iftar yemeğinde minareli cami müjdesi. Başkan Hakan Öztürk, projenin Belediyece kabul edildiğini söyledi.

Fürth Türk Ocağına bağlı Selimiye camisi tarafından iftar yemeği düzenlendi. Davette Nürnberg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gencebay, UID Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Yılmaz Deliduman, Fürth Belediye Eski Meclis Üyesi Ayhan Yeşil, İşadamları ile çok sayıda özel davetli katıldı.

Açılış konuşması yapan Selimiye cami başkanı Hakan Öztürk, konuklarını selamladıktan sonra minareli cami müjdesini verdi. Hakan Öztürk, cami projesinin Fürth Belediyesince kabul edildiğini belirterek şunları söyledi.

ARSA ALINDI

“Artık Müslümanların yaşadığı her şehirde bir cami olması lazım. Cami yapıyor derken, sadece namaz kılınması için değil, çocuklarımızın eğitim alması sağlanacak. Geniş alanlarda çeşitli faaliyetler yürütülecek. En önemlisi arsamız alındı ve projemiz Fürth Belediyesince kabul edildi. Yazışmalarımız devam ediyor “

Başkan Hakan Öztürk, cami projesine daha şimdiden AFD’ın karşı çıktığını belirterek, şöyle konuştu:

AFD TEHDİT ETMEYE BAŞLADI

Daha bizler bismillah deyip başlamadan adamlar aleyhimize yalan yanlış propaganda yapmaya başladılar. Şimdi belki bizim toplumda birlik, beraberlik içinde geniş kitleye neden ulaşmak istediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz. Belki adamlar yürüyüş yapacaklar, tehdit edecekler, bizler bunun farkındayız. Doğru bildiğimiz yoldan gitmeye devam edeceğiz.

ATAŞEDEN DESTEK

Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökcebay, 1977 yılında kurulan Caminin daha kendisinin doğmadan kurulduğuna işaret ederek, gelinen noktanın takdire şayan olduğunu vurguladı. Gökcebay, Cami yapımı için elinden geleni yapacağını belirterek, işadamlarımınız elini taşın altına sokmaları gerektiğini söyledi.

Cami Başkanı Hakan Öztürk, dialarla cami hakkında geniş bilgi verdi ve caminin toplam kullanım alanının 2400 metrekare, kiraya verilecek bölümün 740 metre kare, Lojman için 90 metre kare, kubbe yüksekliğinin 16 metre ve minarenin ise 22 metre olacağını vurguladı.

Daha sonra cami imamı Ekrem Kurt ezan okudu ve hep birlikte oruç açıldı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.