Fürth’de, 6 Şubat depremi için ortak anma töreni düzenlendi

Fürth’de, 6 Şubat depremi için ortak anma töreni düzenlendi

ABONE OL
01:57 - 05/02/2024 01:57
Fürth’de, 6 Şubat depremi için ortak anma töreni düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği ile İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Kuzey Bavyera bölgesi, asrın felaketi olarak kayıtlara geçen 6 Şubat depremiyle ilgili birlik ve dayanışma içinde bir anma programı düzenledi.

4 Şubat 2024’te saat 13.00’te Fürth Hafenstr.45 adresindeki Fırstclass Eventcenter‘de düzenlenen etkinlikte, yardım eli uzatmak ve geleceğe umutla bakmak için bir araya gelindi. Etkinlikte,
Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan, DİTİB Bavyera Eyalet Başkanı Uğur Cankurt, IGMG Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır ve Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi imamı Prof.Dr. Mehmet Emin Ay, Kuzey Bavyera Başkanı Haluk Dokur,UID Kuzey Bavyera Başkanı Yılmaz Deliduman, THY Nürnberg Müdürü Abdullah Ömer Çelik ile çok sayıda vatandaşımız hazır bulundu.

Pragram Fatih Bilir ve Tunahan Önder’in sunuculuğunda ,Din Görevlileri Seyfettin Çoban ve Seyfettin Bulat’ın sela sı,IGMG avurupa Kur’an-ı kerim Tilvet yarışması birincisi Ali Mahmud’un Kur’anı kerim okuması ile başladı.

Konuşmalar bölümünde DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Uğur şunları söyledi:“

DEPREM BİZLERE TARİFİ OLMAYAN ACILAR BIRAKTI

Gün ışığında bekleyen gönülerimizin ufkunu hüzün kapladı. Kurtuluş kapısı ya ahirete,ya da dünya açılacaktı. Ülkemizde meydana gelen deprem felaketi kalbimizde tarifi mümkün olmayan derin yaralar açtı ve bizi derinden üzdü.

BİZLERİDE ANACAK NESİLLER YETİŞTİRMEK ÇOK ÖNEMLİ

İGMG Kuzey Bavyera Başkanı İsmail Satır ise, asrın felaketi 11ilimizi bir anda yerle bir eden ve 50 bin’in üzerinde insanımızın vefat etmesine vesile olan bir deprem proğramı anmak üzere toplanıldığını anımsatarak, toplantıya vesile olan herkese teşekkür etti.Satır,gönüller yandı, gönüller yandı. Nasıl ki beygamberimiz öldü, onlarda muhakkak ölecekler. Ama önemli olan aynen bugün andığımız gibi ,bizleride anacak nesiller yetiştirmek çok önemli dedi.

EN BÜYÜK DEPREM 6 ŞUBAT DEPREMİ

Din Hizmetmleri Ataşesi Necmettin Saydam’da şimdiye 15’e yakın 7 ve üzerinde şiddetli deprem yaşındığına dikkat çekerek, yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını vurguladı. Saydam, en büyük felaketin 6 Şubatta meydana gelen deprem olduğunu vurguladı.

ACIYI UNUTMAMAK VE UNUTMAYACAĞIMIZI BİLMEK ÖNEMLİ

Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci’ de yaptığı konuşmada,dernek başkanları ve dinleyicileri selamlayarak, değerli zamanlarını ayırarak,gelenlere teşükkür etti. Taşan, önceki konuşmacılarda söylediler, 55 bin vatandaşımızı kaybettik. Bu benim için zor bir cümle ,bu acıyı unatmamak ve unutmayacağımızı bilmek, önemli.Bugün de zaten bunu göstermek için biraraya geldik şeklinde konuştu. Fatma Taşan Cebeci, hayatını kaybedenlere rahmet diledi ve olumsuz şartlarda kurtarma da görev alanlara teşekkür etti ve birlik ve baraberliğin önemine dikkat çekti.

ENKAZ ALTINDA KALANDA ŞEHİTDİR

Ayasofya –i Kebir Cami-i Şerifi Baş imamı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’da , Ben bir hususu belirtmek isterim ki, bugün ayın 4’ü yarın 5’i, tarih olarak değilde,bizatihi gün olarak gidersek, bu akşamı, sabaha bağlayan zaman diliminde deprem gerçekleşti . dedi. Ay şöyle devam etti:

„Sevgili peygamberimiz asırlar öncesinden bizi bilgilendiriyor. Suda boğulanlar, yavrusunu dünyaya getirirken vefat edende şehittir, salgın sebebiyle hayatını kaybeden de şehittir, enkaz altında kalanda şehittir diye buyuruyor.

AÇIK ARTIRMADAN 4 BİN EURO YARDIM PARASI TOPLANDI

MÜSİAD Kuzey Bavyera Başkanı Haluk Dokur tarafından yardım amaçlı açık arttırmaya çıkarılan taplo ise, 4 bin euro değerle ZA-RA market tarafından satın alındı

Proğram, DİTİB Fürth talebesi/ Kuran’ı kerim Nürnberg Bölgesi Birincisi Ömer Çetinkaya Kur’nı Kerim okuması ve kapanıy duası ile son buldu.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / FÜRTH

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.