Fürth Hasat Bayramı Türklerle şenlendi

Fürth Hasat Bayramı Türklerle şenlendi

ABONE OL
21:16 - 09/10/2022 21:16
Fürth Hasat Bayramı Türklerle şenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Nürnberg yakınlarında bulunan Fürth şehrinde her yıl geleneksel olarak kutlanan Hasat Bayramı’nda Türk folklorcular, kortej geçişinde büyük ilgi gördü.

Fürth şehrinde 1817 yılında yaşanan kuraklığın ardından bol mahsul alan çiftçilerin mahsullerini toplayıp yürüyüş yapmasıyla başlayan Hasat Bayramı o yıldan bu yana kutlanıyor.

Bu yılki şenliklerde çeşitli kuruluş kortejde yer alırken, Fürth Türk Birliği’nin oluşturduğu grup, yol boyunca sıralanan 125 bin kişinin beğenisini aldı. Korteji Bavyera Başbakanı Markus Söder de takip etti.

ALKIŞ YAĞMURUNA TUTULDU

Hasat Bayramı nedeniyle, kardeş kent Fürth’e gelen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, kortej geçişini şeref tribününden izledi.

Türk ekibi, danslarıyla yol boyunca alkış yağmuruna tutulurken, şeref tribününün önünde, Yüksel Deşat’a ait beyaz güvercinler, Mehmet Oktay, Fürth Belediye Başkanı Thomas Jung ve insanlar tarafından uçuruldu.

Folklor ekibinin kurucusu Abdurrahman Gümrükçü, Türkiye’yi tanıtmaktan ve alkış almaktan memnun kaldıklarını anlattı.

Eski Fürth Belediye Encümen üyesi Ayhan Yeşil de Tribünde yer aldı. Bayram nedeniyle kurulan Marmaris standı büyük ilgi gördü.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / FÜRTH

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.