Fransa'dan İran'a yeni müzakere masası şartı

Fransa'dan İran'a yeni müzakere masası şartı

ABONE OL
00:34 - 16/01/2020 00:34
Fransa'dan İran'a yeni müzakere masası şartı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, ABD ile İran arasındaki mevcut krizden çıkışın ancak Tahran’ın kapsamlı müzakereleri kabul etmesi ve Washington’un yaptırımları tedricen azaltmasıyla mümkün olacağını öne sürdü.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ABD ile İran arasındaki mevcut krizden çıkmanın tek yolunun İran’ın geniş kapsamlı müzakereleri kabul etmesi ve ABD’nin yaptırımları tedricen azaltması olduğunu öne sürdü.

Fransız milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada Le Drian, “Eylül 2017’den beri Fransa’nın ve Avrupalı ortaklarının ABD yaptırımlarının azaltılması karşılığında İran’ın 2025 sonrası nükleer faaliyetlerini, balistik füze programını ve bölgesel faaliyetlerini kapsayan yeni bir müzakere açmak için çabaladığını” söyledi.

Le Drian bu “çabaların” mevcut krizden çıkmak için tek yol olduğunu öne sürdü.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.