Fransa’da Corona Virüsüne İlk Türk Kurban

Fransa’da Corona Virüsüne İlk Türk Kurban

ABONE OL
21:53 - 06/03/2020 21:53
Fransa’da Corona Virüsüne İlk Türk Kurban
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsü nedeniyle alarma geçen Fransa’da ölü sayısı 9’a yükselirken, kurbanlar arasında ilk kez bir Türk yer aldı. Mersin’in Mut ilçesinden Fransa’ya göçen 64 yaşındaki Halil Bıçkı, yakalandığı Corona virüsünden dolayı tedavisi sürerken, Perşembe sabahı 9.30’da yaşamını yitirdi. Oğlu Serdar Bıçkı, yetkililerin virüsün yayılması endişesiyle şimdilik babasının naaşını teslim etmediklerini açıkladı.

Mersin’in Mut ilçesinden Fransa’nın Picardie bölgesine göç eden Halil Bıçkı, iki hafta önce ağır solunum rahatsızlığıyla Soissons kenti hastanesine gitti. Burada ilk tedavisi yapılan Bıçkı, durumu düzelince evine gönderildi. Ancak evinde yeniden fenalaşan Bıçkı, oğlu Serdar Bıçkı tarafından ambulansla yeniden hastaneye götürüldü. Geçtiğimiz Cumartesi günü hastaneye kaldırılan Bıçkı üzerinde yapılan Corona virüsü testleri pozitif çıktı. Yaklaşık 5 gün hastanede tedavi gören Bıçkı, perşembe sabahı 9.30’da yaşamını yitirdi.

Oğlu Serdar Bıçkı konuştu

VOA Türkçe’ye konuşan Serdar Bıçkı, bulundukları Oise ve Picardie bölgelerinde virüsün yaygın olduğunu belirterek, “Vali yardımcısı da dahil çok sayıda kişi babamın virüse yakalandığını söyledi. İkinci kez hastaneye götürdüğümde hem perfüzyon bağladılar hem de nefes alıp verebilmesi için bir makineye bağladılar. Babamın şeker hastalığı ve solunum güçlüğü vardı. Bünyesinin virüsle mücadele etmek için yeterince güçlü olmadığı için zorlandığını ama Allah’tan da umudun kesilmeyeceğini söylediler. Fakat Çarşamba akşamı bizi çağırarak durumunun ağırlaştığını söylediler. Perşembe sabahı da 9.30’da babamı kaybettiğimizi söylediler” dedi.

“Köyüne götüremiyoruz”

Yetkililerle tüm temaslarına rağmen kamu sağlığı gerekçesiyle babasının naaşını alamadıklarını belirten Serdar Bıçkı, “Valilikten babamın naaşını alarak Mut’ta köyüne götürmek istedim. Ancak izin vermediler. En büyük dileği çok sevdiği ve hiç ilişkisini kesmediği köyüne gömülmek idi. Otopsi yapılması, virüsün halen yayılma etkisini sürdürmesi gibi gerekçelerle cenazemizi vermediler. Sanırım götürme olanağımız da yok. Ama biz son gücümüze kadar götürebilmek için çaba göstereceğiz. Babamı kaybetmenin yanı sıra köyüne götüremediğimiz için iki kez üzüldük” diye konuştu.

Fransa’da 577 Corona virüsü vakası, ölü sayısı 9’a yükseldi

Fransa’da bugün de Corona virüsüne yakalanan hasta sayısı arttı. Ana Muhalefet partisi Cumhuriyetçiler’in Mulhouse bölge milletvekili Jean Luc Reitzer ağır durumda hastaneye kaldırıldı. Fransa’da gün içinde vaka sayısı 577’ye, ölü sayısıysa 9’a yükseldi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.