Fransa’da Aşırı Sağcı Adayın Mitinginde Olaylar

Fransa’da Aşırı Sağcı Adayın Mitinginde Olaylar

ABONE OL
23:57 - 05/12/2021 23:57
Fransa’da Aşırı Sağcı Adayın Mitinginde Olaylar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Fransa’nın aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour Paris yakınındaki Villepinte kasabasında bir miting düzenledi. Zemmour’un 2022 cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etmesinin ardından düzenlediği bu ilk miting protestolara sahne oldu. Polis miting alanının önünde toplanan onlarca göstericiyi dağıtmaya çalıştı.

Polis göstericileri kovaladı, gösterinin izinsiz yapılması gerekçesiyle çok sayıda kişi gözaltına alındı, yaralananlar oldu.

Mitingin Paris’te düzenlenmesi planlanmıştı ancak protesto çağrıları nedeniyle Villepinte’ye alındı. Paris’teki mitingi protesto etmeyi planlayanlar arasında faşizm karşıtı Antifa grubu da vardı.

ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın ilk seçim kampanyasına benzeyen söyleminde Zemmour göçü sıfıra indirmeyi ve çalışan kesimin ve şirketlerin vergilerini azaltmayı vaat etti, Fransa’yı NATO askeri komutasından çıkartma sözü de verdi.

Organizatörlere göre mitinge yaklaşık 15 bin kişi katıldı, Reuters ise rakamı 10 bin olarak verdi.

Aşırı sağcı siyasi yorumcu Zemmour 30 Kasım Salı günü Fransa’nın 2022’deki cumhurbaşkanlığı seçimine adaylığını Youtube’dan canlı yayınladığı bir video ile açıklamış ve destekçilerine ‘‘ülkeyi çoğunluğu baskılayan azınlığın elinden geri almaları’’ çağrısı yapmıştı.

Daha önce ırk nefreti aşılamaktan suçlu bulunan eski gazeteci Zemmour, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a karşı yarışacak olan Fransa’nın aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen’in en büyük rakibi haline geldi.

Zemmour’un adaylığı son on yılda Avrupa’da yükselen aşırı sağın dayanıklılığını ve sınırlarını test edecek.

İslam’ı ve göçü sert şekilde eleştiren 63 yaşındaki Zemmour’un, hem Le Pen’in tabanından hem de anaakım muhafazakar sağdan seçmen çektiği ancak Le Pen’in uzun süredir ikna etmeye çalıştığı bazı kesimleri ise uzaklaştırdığı yorumları yapılıyor.

VOA tarafından geçilen Fransa’da Aşırı Sağcı Adayın Mitinginde Olaylar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fransa’da Aşırı Sağcı Adayın Mitinginde Olaylar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fransa’da Aşırı Sağcı Adayın Mitinginde Olaylar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.