Fransa ve Almanya’dan Oruç Reis Uyarısı

Fransa ve Almanya’dan Oruç Reis Uyarısı

ABONE OL
15:39 - 15/10/2020 15:39
Fransa ve Almanya’dan Oruç Reis Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

PARİS — 

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz krizini çözmek için masaya oturma çabaları sürerken, Ankara’nın Oruç Reis gemisini yeniden sismik araştırma yapmak üzere bölgeye göndermesi, AB’nin iki güçlü ülkesi Almanya ve Fransa’nın ortak tepkisine yol açtı.

Fransa ve Almanya Dışişleri Bakanları, Türkiye’yi, “Doğu Akdeniz’deki eylemleriyle Avrupa Birliği’ni kışkırtmaya devam etmekle” suçlayarak, “Türkiye’nin yeniden diyalog anlayışına dönmemesi durumunda, AB’nin yaptırım konusunu ele alacağını” açıkladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Weimar Üçgeni’ni oluşturan Almanya ve Polonya dışişleri bakanları ile Paris’te biraraya geldi. Görüşmenin ardından Le Drian Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

“Güç dengesini değiştirmeye hazırız”

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, üçlü ortak basın toplantısında, “Türkiye’nin sürekli olarak kabul edilemez kışkırtıcı adımlar attığı artık bizim için açık. Türkiye artık bu duruma açıklık getirmeli. AB tavrını net olarak ortaya koydu ve top artık Ankara’nın sahasında. Türkiye diyalog sürecine dönmezse, Avrupa Birliği de, güç dengesini değiştirmeye hazırdır” diye konuştu.

“Bir hafta izleyeceğiz”

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da, Türkiye’nin araştırma gemisini Akdeniz’e gönderme kararının “kabul edilemez” olduğunu söyledi. Maas, AB’nin yaptırımları ileri sürme olasılığıyla ilgili bir soruya, “AB’nin gelişmeleri görmek için bir hafta bekleyeceği” yanıtı verdi.

Maas, “İkinci kez, beklenen görüşmeler olmadı ve biz neden olmadığını hala bilmiyoruz. Bir hafta içinde bir ilerleme olup olmayacağını bekleyip görmeliyiz. Ondan sonra AB’nin nasıl bir tavır benimseyeceğini kararlaştırırız” diye konuştu.

Dağlık Karabağ eleştirisi

Öte yandan Fransız Bakan Le Drian, Türkiye’nin Dağlık Karabağ krizinde, Azerbaycan’ı destekleyen rolünü eleştirerek, “Dağlık Karabağ’da askeri bir zaferle çözüm olmayacak. Ateşkes kararı uygulanmalıdır. Bugün görebildiğimiz şey, ateşkese saygı gösterilmesini istemeyen tek ülke Türkiye ve bu zarar verici” dedi.

Weimar Üçgeni, Paris, Berlin ve Varşova arasında kurulan bir tartışma ve işbirliği forumu olarak, 1991 yılından bu yana toplanıyor.

VOA tarafından geçilen Fransa ve Almanya’dan Oruç Reis Uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fransa ve Almanya’dan Oruç Reis Uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fransa ve Almanya’dan Oruç Reis Uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.