Fransa şehirlerde güvenlik için askerleri devreye sokuyor

Fransa şehirlerde güvenlik için askerleri devreye sokuyor

ABONE OL
15:05 - 14/10/2023 15:05
Fransa şehirlerde güvenlik için askerleri devreye sokuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fransa’da Cuma günü Çeçen kökenli bir zanlının düzenlediği bıçaklı saldırı sonucu 1 öğretmen yaşamını yitirmesinin ardından ülkede güvenliğin sağlanması amacıyla 7 bin asker de devriye görevine başlayacak.

Fransa’nın kuzey kenti Arras’daki Gambetta Lisesi’nde, 20 yaşında Çeçen kökenli bir zanlının düzenlediği bıçaklı saldırı sonucu 1 öğretmen yaşamını yitirmesi bir güvenlik görevlisi ve bir başka öğretmenin yaralanmasının ardından ülkede güvenlik önlemleri arttırılıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ofisinden yapılan açıklamada, Pazartesi akşamı itibariyle ülkenin önde gelen şehirlerinde ve turistik noktalarında askerler de güvenlik amaçlı olarak görev yapmaya başlayacaklar. Askerlerin ikinci bir emre kadar bu görevlerini sürdürecekleri açıklandı.

Fransa geride bıraktığımız yıllarda bir dizi radikal islam kökenli kişi ve grupların düzenlediği saldırının hedefi oldu. Bu saldırılardan en büyüğü Kasım 2015’te Paris’teki eğlence mekânları ve kafelere silahlı kişiler ve intihar bombacıları tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen saldırılardı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cuma günü yaptığı açıklamada, Arras’taki bıçaklı saldırının, İsrail’de son günlerde yaşanan olaylarla bağlantılı olduğunu söyledi.

VOA tarafından geçilen Fransa şehirlerde güvenlik için askerleri devreye sokuyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fransa şehirlerde güvenlik için askerleri devreye sokuyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fransa şehirlerde güvenlik için askerleri devreye sokuyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.