Fransa Gazze’ye tıbbi yardım için savaş gemisi gönderiyor

Fransa Gazze’ye tıbbi yardım için savaş gemisi gönderiyor

ABONE OL
22:08 - 19/11/2023 22:08
Fransa Gazze’ye tıbbi yardım için savaş gemisi gönderiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fransa, Dixmude helikopter gemisini Gazze’ye tıbbi yardım sunmak üzere Doğu Akdeniz’e göndermeye hazırlanıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ofisinden yapılan açıklamada Dixmude’un “hafta başında yola çıkacağı ve önümüzdeki günlerde Mısır’a varacağı” belirtildi.

Hafta başında 10 tondan fazla tıbbi malzeme taşıyacak bir charter uçuşu da planlanıyor. Macron da sosyal medya platformu X’te, bu hava kuvvetleri uçağının özellikle her biri yaklaşık 500 ağır yaralıyı tedavi edecek iki mobil sağlık istasyonu taşıyacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Fransa’nın ayrıca 23 ve 30 Kasım tarihlerinde Avrupa’nın yardım çalışmalarına tıbbi ekipmanla katkıda bulunacağı kaydedildi.

Açıklamada, “Fransa, Gazze Şeridi’nden acil bakıma ihtiyaç duyan yaralı ve hasta çocukların, hastanelerine tahliyesine katkıda bulunmak üzere tüm imkanlarını seferber etmekte” ifadeleri de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Macron X’teki açıklamasında, “yararlı ve gerekli olması halinde” 50 kadar çocuğun Fransa’daki hastanelerde tedavi edilmek üzere uçurulabileceğini söyledi.

Macron Pazar günü ayrıca Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Sani ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ile Gazze’de Hamas tarafından tutulan rehinelerin serbest bırakılması için devam eden müzakereler hakkında görüştü.

Macron’un ofisinden yapılan açıklamaya göre Fransa Cumhurbaşkanı ve Mısırlı mevkidaşı “Gazze’ye giren yardım TIRlarının sayısının arttırılması ve insani yardım ulaştırılması ve yaralıların tedavi edilmesi için koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiği” konusunda mutabık kaldı.

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu dün arabuluculuk çabalarına öncülük eden Katar’daydı.

VOA tarafından geçilen Fransa Gazze’ye tıbbi yardım için savaş gemisi gönderiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fransa Gazze’ye tıbbi yardım için savaş gemisi gönderiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fransa Gazze’ye tıbbi yardım için savaş gemisi gönderiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.