Fransa BMGK’yı Acil Toplantıya Çağırdı

Fransa BMGK’yı Acil Toplantıya Çağırdı

ABONE OL
12:52 - 22/02/2022 12:52
Fransa BMGK’yı Acil Toplantıya Çağırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeleri tanıyan kararını kınadı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı.

Putin’in açıklamasının ardından Elysee Sarayı’nda güvenlik zirvesini toplayan Macron, ardından ABD Başkanı Joe Biden ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile durum değerlendirmesi yaptı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki ayılıkçı bölgenin bağımsızlığını tanımasının “açıkça Rusya’nın uluslararası taahhütlerinin tek taraflı ihlali ve Ukrayna’nın egemenliğine saldırı anlamına geldiği” belirtildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Macron’un “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin acil olarak toplanması ve Rusya’ya yönelik Avrupa yaptırımlarının kabul edilmesi çağrısında bulunduğu” da vurgulandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Putin’in taahhütlerini yerine getirmeyerek Ukrayna’daki durumu tırmandırma kararına yaptırımlar karşılık verilmesi gerektiğini düşündüğü de açıklamada yer aldı.

Açıklamaya göre Macron, Avrupa Birliği’nin uluslararası anlaşmaları ihlal ettiği için Rusya’ya karşı orantılı ve hedefli yaptırımlar uygulaması istediğini kaydetti.

Bir Fransız Cumhurbaşkanlığı yetkilisi de gazetecilere verdiği demeçte, Putin’in Ukrayna hakkında canlı yayınlanan konuşmasını ”suçlayıcı, katı ve paranoyak bir yapıya sahip çeşitli düşünceleri karışımı” şeklinde değerlendirdi.

Yetkili, Macron’un diplomatik yolda mümkün olduğunca ilerlediğini, ancak yine de Cuma günü Paris’te Rusya ve Fransa dışişleri bakanlarıyla planlanan toplantının yapılmasını istediğini kaydetti.

VOA tarafından geçilen Fransa BMGK’yı Acil Toplantıya Çağırdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fransa BMGK’yı Acil Toplantıya Çağırdı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fransa BMGK’yı Acil Toplantıya Çağırdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.