*** Folklor ve saz kursları başladı

*** Folklor ve saz kursları başladı

ABONE OL
14:54 - 01/03/2009 14:54
*** Folklor ve saz kursları başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Folklor ve saz kursları başladı


Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği Derneği faaliyetlerine devam ediyor.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği Derneği, sosyal ve kültürel faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Folklor ekibinin kurulmasının ardından şimdi de dernek, bağlama ve saz kursları vermeye başladı. Yaklaşık bir aydır devam eden kurslarda bağlama ve saz hocası Yaşar Yorulmaz’ın titizlikle yürüttüğü çalışmalar ile öğrenciler her Pazar günü kursa gelerek büyük bir heves ve çaba içerisinde çalışmaktalar.

Dernek Yönetim Kurulu, bağlama ve saz kursuna devam eden Batı Trakya Türk’ü gençlerin, 7 Kasım 2009 tarihinde gerçekleştireceği gecede misafirler için mini bir konser verecekler. Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, gençlerin her Cuma günü gerçekleştirilen folklor çalışmaları ile her Pazar günü bağlama ve saz kursları faaliyetleri sayesinde derneklerine sahip çıkmalarında büyük bir sevinç duyduklarını belirtti.


Öte yandan 7 Mart 2009 Cumartesi akşamı Dernek Kadınlar Kolu, dernek lokalinde kadınlar matinesi düzenleyeceğini açıklayan Dernek yönetimi, Gütersloh ve çevresinde yaşayan tüm Batı Trakya Türk’ü kadınları davet ederek, onlarla tanışmak ve kaynaşmak istediklerine dikkat çekti.

ha-ber.com – Gütersloh 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.