‘Felaketin yarattığı acılar kelimelerle anlatılamaz’

‘Felaketin yarattığı acılar kelimelerle anlatılamaz’

ABONE OL
12:22 - 06/02/2024 12:22
‘Felaketin yarattığı acılar kelimelerle anlatılamaz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde yaşamını yitirenler için Almanya’nın Fürth kentinde anma etkinliği düzenlendi.

Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci’nin himayesinde, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği,İGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanlığı’nın birlikte organize ettiği anma töenine Türk Sivil Toplum kuruluşların Başkan ve temsilcilerinin yanısıra 400 davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte depremde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildiği etkinlikte, Deprem bölgelerinden içleri yakan görüntüler ile Kuzey Bavyera’daki kentler dahil Almanya’nın çeşitli kesimlerinden gönderilen yardımlar ve yardımseverlerden görüntüler ekrana geldi.

Anma töreninde Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Dİn Hizmetler Ataşesi Necmettin Saydan, DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Uğur Cankurt, IGMG Kuzey Bavyera Başkanı İsmail Satır ve Ayasofya-İ Kebir Cami-i Şerifi Baş İmamı Prof.Dr. Mehmet Emin Ay konuşma yaptı.

Deprem felaketinin getirdiği ve yarattığı acıların kelimelerle ifade edilemeyeceğini söyleyen Başkonsolos Cebeci “Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canların acısı bugün hâlâ yüreğimizi yakmaya devam ediyor. Depremde kaybettiğimiz 53 binin üzerindeki vatandaşımızın her birine Allah’tan rahmet diliyorum. Asrın felaketi olarak adlandırılan bu felaketlerde yaralanan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi tekrar ediyorum. Depremden yaralı kurtulanlara da acil şifalar diliyorum. Yaşanan büyük acılarımız birlik, berberlik ve dayanışma içinde hareket edilerek azalır. Asrın felaketindeki dayanışmayı her zaman göstermeliyiz” dedi.

‘DEPREMDE DAYANIŞMA ÖRENEĞİNİ SERGİLEDİK’.

Uğur Cankurt ve İsmail Satır da“Devlet, depremin ardından tüm imkânlarıyla harekete geçti. Türk milleti görülmemiş bir dayanışma örneği sergileyerek deprem bölgesine her türlü yardım gönderildi. Almanya’da toplanan binlerce tonun üzerinde yardım malzemesi kamyonlarla, lojistik firmaların desteğiyle deprem bölgesine ulaştırıldı. Birlik, beraberlik ve dayanışmayı her konuda ettirelim. Almanya’daki Türk toplumuna ve Türkiye’ye yardıma koşan Almanlara, Alman kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.”

‘TÜRK TOPLUMU VATANINA, MİLLETİNE BAĞLIDIR’

Ayasofya-İ Kebir Cami-i Şerifi Baş İmamı Prof.Dr. Mehmet Emin Ay da asrın felaketinde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da yeniden başsağlığı ve sabır diledi.

Saydan, şunları söyledi:

“Felaketin ilk saatlerinden itibaren depremzedelerin acil ihtiyaçlarının bir an evvel karşılanması için ortaya koyduğunuz seferberlik ruhuyla bir destan yazıldı. Allah hepinizden razı olsun. Yıllarca hatırlanacak bu seferberlik ruhuyla, Türkiye için atan kalplerinizin sesini binlerce kilometre öteye, ülkemize kadar duyurdunuz. Türk toplumunun vatanına, milletine ne kadar bağlı ne kadar yüksek tabiatlı ve yüce gönüllü insanlardan oluştuğunu bir kez daha gösterdiniz.”

ha-ber.com/İlhan BABA/Fürth

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.