DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
“Faizi yüzde 8,5’tan aldılar neredeyse üç haneli rakamlara çıktı”

“Faizi yüzde 8,5’tan aldılar neredeyse üç haneli rakamlara çıktı”

ABONE OL
22:12 - 01/03/2024 22:12
“Faizi yüzde 8,5’tan aldılar neredeyse üç haneli rakamlara çıktı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Değişim talebini birlikte seslendirerek Kasım ayındaki 38. Olağan Kurultay’da zafer kazanan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yerel seçim sürecinde ilk kez İstanbul’da birlikte miting düzenledi.

CHP lideri Paşabahçe Meydanı’nda yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk olarak 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinden hemen sonra dile getirdiği, Milli Görüş hareketinin Türkiye siyasi tarihindeki en büyük çıkışı gösterdiği 1994 yerel seçimlerine atfen “94 Ruhu” yaklaşımını eleştirdi.

Özgür Özel, “Kardeşim, 94 ruhu dediğin nedir? Ankara’da Melih Gökçek belediyeciliğidir. Burada o günden itibaren İstanbul’a ihanetin başlangıç günüdür. Ben demiyorum, Tayyip Bey diyor. Diyor ki, ‘Biz yatay mimari yapamadık, dikey mimariyi tercih ettik. İstanbul’a hançerleri sapladık. Burada benim de suçum var’. Doğru söylüyor, rakamı söyleyeyim mi? O geldiğinde İstanbul’da kaç gökdelen vardı, dört. O giderken kaç vardı, tam 247. İstanbul’a 243 tane hançer saplayanın bundan sonra İstanbul’a vereceği hiçbir şeyi yoktur” dedi.

Özel’den Erdoğan’a eleştiri: “Saray müteahhidine parayı buluyorsun, emekliye gelince ‘Param yok’ diyorsun”

CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bütçeyi doğru kullanamayarak emeklileri mağdur etmekle itham etti.

Özel, “Tayyip Bey ile aramızda son günlerde büyük gerilim var. Bana diyor ki, ‘Birisi emeklileri tahrik ediyor’. En düşük emekli maaşı 10 bin lira. Türk-İş açıkladı, açlık sınırı 16 bin 200 lira. Türkiye’de neredeyse bütün emekliler açlık sınırının altında. Bak, ‘Açız, aç’ diye bağırıyorlar. Bana diyor ki, ‘Emeklileri tahrik etme. Eğer emeklilere senin dediğini verirsem çalışanlara maaş ödeyemem’. Vallahi de yalan billahi de yalan. Sen beşli çeteye parayı buluyorsun, saray müteahhidine parayı buluyorsun, zenginlerin vergilerini ertelemeye parayı buluyorsun, bir tek emekliye gelince ‘param yok’ diyorsun. Siyaset, öncelik belirleme işidir. Senin önceliğin beşli çeteler, benim önceliğim emekliler” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel Türkiye İttifakı’nın kimlerden oluştuğunu ilan etti

CHP Genel Başkanı, İmamoğlu’nun kampanyasından beri atıfta bulunduğu “İstanbul İttifakı”nı “Türkiye İttifakı” olarak geliştirirken bu kavramın nasıl oluştuğunu da tarif etti.

Özel, “Bu seçimlerde AKP ile MHP’nin Cumhur İttifakı’na karşı bir büyük ittifaka ihtiyaç var. Biz oradayız. Biz, CHP olarak İstanbul’da İstanbul İttifakı’nın içindeyiz, Türkiye’de Türkiye İttifakı’nın içindeyiz. Türkiye İttifakı’nın içinde elbette sosyal demokratlar var ancak yetmez. Ayrıca milliyetçi demokratlar, iyi insanlar var. Muhafazakar demokratlar var. Hepimiz gibi inançlı insanlar var. Hiç ayrım yapmadan Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkes’i, göçmeni hep beraber bütün demokratları İstanbul’da İstanbul ittifakına, Türkiye’de Türkiye İttifakı’na davet ediyoruz” dedi.

İmamoğlu’nun hedefinde yine Erdoğan var: “En büyük paramız 200 lira ilk çıktığında 130 dolar yapıyordu şimdi 6,5 dolar”

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da son günlerde olduğu gibi Murat Kurum yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almayı bugün de sürdürdü.

İmamoğlu, “En büyük paramız 200 lirayı, 14 sene önce bu hükümet çıkardı. 14 sene önce 200 lira, 130 dolar yapıyordu. Dün akşam arkadaşlarım, raporunu çıkarttılar. Şu anda 6,5 dolar yapıyor. Öğlene doğru arkadaşım beni aradı, ‘Başkanım, belki de bugün 6 dolara düşecek’ dedi. 130 dolar nere, 6 dolar nere? Hani bunu diyordu ya ‘Nereden nereye.’ Nereden nereye. 200 lira ilk çıktığında, 500 ekmek alıyordu. Doğru mu? Şu anda 50 ekmek alabiliyor, 50 ekmek. 200 lira, 41 kilo tavuk alıyordu. Şimdi 1,5 kilo tavuk alamıyor” dedi.

“Faizi yüzde 8,5’tan aldılar neredeyse üç haneli rakamlara çıktı; biz, sizi aldatanlardan asla olmadık, olmayacağız”

Beykozlular’ın tapu sorununu çözeceğini savunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti gibi partizanlığı değil liyakati öne çıkaracaklarını söyledikten sonra iktidarın Kanal İstanbul’dan vazgeçtiği görünümünün kandırmaca olduğunu öne sürdü.

İmamoğlu, “Biz, o Kanal İstanbul gibi bir felaketin bu şehrin başına gelmemesi için çalışıyoruz, bunların insanları aldattığı gibi değil. Hatırlıyor musunuz; genel seçimden önce çıkıp, ‘Faiz düşerse, enflasyon da düşer. Bu ruh, bu tende oldukça faizi düşüreceğiz. Nas var, nas. Sana bana ne oluyor’ dediler mi? Ne yaptılar? Faizi yüzde 8,5’tan aldılar, artık gerçek faiz neredeyse üç haneli rakamlara çıktı. Biz, sizi aldatanlardan asla olmadık, olmayacağız” diye konuştu.

Bir bakışta Beykoz’da yerel siyasi durum

CHP’nin en etkili iki isminin sahaya çıkmak için tercih ettikleri Beykoz ilçesinde 2004 yılından beri dört seçimdir AK Parti kazanıyor.

14 Mayıs seçimlerinde AK Parti’nin 12 puan gerisinde kalan CHP, 23 Haziran 2019’da tekrarlanan seçimlerde rakibine üstünlük sağlamıştı.

AK Parti, Beykoz’da dört dönem Zeytinburnu Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 2019’da bu ilçeye kaydırılan Murat Aydın’la seçime girerken CHP 1999-2004 arası belediye başkanlığı yaptıktan sonra 2004 ve 2009’dan CHP’den, 2014’te MHP’den aday olduğu halde kazanamayan Alaattin Köseler’i aday gösterdi.

VOA tarafından geçilen “Faizi yüzde 8,5’tan aldılar neredeyse üç haneli rakamlara çıktı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Faizi yüzde 8,5’tan aldılar neredeyse üç haneli rakamlara çıktı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Faizi yüzde 8,5’tan aldılar neredeyse üç haneli rakamlara çıktı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.