Facebook'tan Salgınla İlgili Yanlış Bilgilendirmeyi Önleme Girişimi

Facebook'tan Salgınla İlgili Yanlış Bilgilendirmeyi Önleme Girişimi

ABONE OL
17:10 - 16/04/2020 17:10
Facebook'tan Salgınla İlgili Yanlış Bilgilendirmeyi Önleme Girişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sosyal medya platformu Facebook’tan yapılan bir açıklamada, Corona virüsü salgınıyla ilgili yanlış bilgi paylaşımlarının önüne geçebilme amacıyla yeni bir uygulamanın devreye sokulacağı aktarıldı. Buna göre, kullanıcılar yanlış bilgiye dayanan içerikler paylaştığında Facebook tarafından uyarılıp doğru bilgi kaynağına yönlendirilecek.

Instagram ve WhatsApp uygulamalarını da bünyesinde bulunduran Facebook’un yetkilileri, sosyal medyada Corona virüsü pandemisiyle ilgili çok fazla yanlış bilgi dolaştığına vurgu yapıyor. Yetkililer, virüsü önlemek için çamaşır suyu içilebileceği ya da sosyal mesafe uygulamalarının salgına karşı korunmada etkili olmadığı gibi çeşitli yanlış bilgiler içeren paylaşımların takip edileceğini, bu tür paylaşımların yayılmasını sağlayan kullanıcılaraysa uyarıyla beraber doğru bilginin aktarılacağını kaydetti.

Facebook yetkilileri ayrıca şu ana kadar yanlış bilgi içeren yüzbinlerce sosyal medya paylaşımının sistemden silindiğini, sadece Mart ayı içerisinde uyarı verilen paylaşımların 40 milyondan fazla olduğunu belirtti.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg konuyla ilgili olarak, ”Yakın zamanda, daha önceden Corona virüsü salgınıyla ilgili yanlış bilgiye maruz kaldığı belirlenen kullanıcıların hesaplarına doğru bilgiyi içeren kaynakları ileteceğiz” dedi.

Bu uygulamaya, yanlış bilgi içeren paylaşımlara olumlu ya da olumsuz tepki gösteren ya da yorum yapan kullanıcılar da dahil olacak.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.