DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
“F-35 için ödediğimiz parayı geri alabileceğimizi düşünüyoruz”

“F-35 için ödediğimiz parayı geri alabileceğimizi düşünüyoruz”

ABONE OL
16:25 - 14/03/2024 16:25
“F-35 için ödediğimiz parayı geri alabileceğimizi düşünüyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) bugün yapılan açıklamada, Türkiye ve ABD’nin F-35 konusundaki tutumunda bir değişiklik olmadığı belirtilerek, “F-35 için ödediğimiz parayı geri alabileceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda da görüşmeler devam etmektedir” denildi.

Haftalık basın bilgilendirme toplantısında MSB ayrıca, İngiltere’den talep edilen “Eurofighter Typhoon” savaş uçaklarındaki son durumu soruldu.

Bu konuda ise, “Eurofighter teminine yönelik girişimlerimiz devam etmektedir. Bu konuda Birleşik Krallık yetkilileri ile Alman yetkililer görüşmelerini sürdürmektedir. Bizim beklentimiz müttefiklerimizin, ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun kararlar almasıdır. Olumlu sonuç alınacağına inanmaktayız” yanıtı verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey diplomatlarından Victoria Nuland Ocak ayındaki Türkiye ziyaretinde, “S-400 sorununu aşabilirsek ki aşmak istiyoruz, ABD Türkiye’yi yeniden F-35 ailesine almaktan memnun olur” demişti.

ABD yönetiminin, “Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçmesi karşılığında F-35 askeri uçak projesine geri dönüşünü” gündeme getirmesine, Ankara’dan “duruşumuzu koruyoruz” açıklaması gelmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli de dün, ABD ile Türkiye arasında “Stratejik Mekanizma” kapsamında, savunma sanayi alanında işbirliğine odaklı bir diyalog grubu kurulduğunu açıklamıştı.

Irak’ta bugün güvenlik toplantısı

MSB, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in bugün Irak’ta katılacağı güvenlik toplantısına ilişkin de açıklama yaptı.

Irak ziyaretinde, terörle mücadele ve hudut güvenliğine ilişkin görüş alışverişinde bulunulacağı ve enerji gibi farklı konuların da konuşulacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli de dün, Bağdat toplantısında “Terörle mücadelede ortak bir anlayış geliştirilmesi ve bu doğrultuda atılabilecek somut adımların masada olacağını” dile getirmişti.

VOA tarafından geçilen “F-35 için ödediğimiz parayı geri alabileceğimizi düşünüyoruz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “F-35 için ödediğimiz parayı geri alabileceğimizi düşünüyoruz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “F-35 için ödediğimiz parayı geri alabileceğimizi düşünüyoruz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.