DOLAR

32,5903

0.31%
EURO

35,0330

0.16%
ALTIN(gr)

2.459,83

0,98%
BİST 100

9794.78

0,98%
Expo Antalya 2016 sağlık sektörüne kazandırılmalı

Expo Antalya 2016 sağlık sektörüne kazandırılmalı

ABONE OL
22:54 - 19/09/2020 22:54
Expo Antalya 2016 sağlık sektörüne kazandırılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, EXPO Antalya 2016 sergi alanının sağlık sektörü için değerlendirebileceğini belirtti.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, 4 yıl önce turizm ve tarım alanında kente yeni bir vizyon katması amacıyla yapılan ve şehirde ‘hayal kırıklığı’ yaratan Expo Antalya 2016 alanının kente kazandırılması gerektiğini belirtti.

ATB Başkanı Ali Çandır, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci ile birlikte görevine yeni atanan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ı ziyaret etti.

ATB’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Çandır, Antalya’nın müthiş bir tarım potansiyeline sahip olduğunu, bunun tam kapasite değerlendirilmesi halinde kentin kazanacağını söyledi. Çandır, şöyle devam etti.

‘’Kentimizde tarımı başka bir yere evirelim istiyoruz. Bunun için Üniversite ile işbirliği yapmaya hazırız.  Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) gibi Borsanın çalışmalarında üniversite ile birlikte çalışmak istiyoruz. Zeytinpark,  Ziraat Fakültesi için tarımsal laboratuvar haline gelebilir. Bu konuda işbirliği yapmaya hazırız.  EXPO Antalya 2016 Sergi alanı atıl vaziyette bekliyor. Kentin dinamikleriyle ve ortak akılla bu alanı en iyi şekilde kente kazandırabiliriz.’’

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da, üniversitenin tarımda olması gereken yerde bulunmadığını belirtti. Her alanda üniversitenin birikimini şehre yansıtmak istediklerini anlatan Özkan, ‘’Halka dokunan projeler yürütmekten yanayız. Bu konuda Borsamızla çeşitli konularda işbirliği yapabiliriz.  Antalya’da tarım önemli bir sektör. Bu potansiyeli akademinin bilgi birikimiyle daha üst seviyeye çıkarılabiliriz’’ dedi.

Prof. Dr. Özlenen Özkan, EXPO 2016 sergi alanının sağlık sektörü için değerlendirebileceğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı.

‘’Sağlık turizmi kitle turizminden çok daha fazla kazandıran bir alandır.  Bu nedenle Antalya’nın sağlık sektöründeki yüksek potansiyeli turizm alanında da değerlendirilmeli.’’

Expo Antalya 2016, 2 milyar lira yatırım yapılarak bölge ekonomisine ekstra 12 milyon turist kazandırmayı, ülke tarım sektöründe çocuk ve gençlerin eğitimini amaçlayan çok yönlü bir proje olarak tanıtılmıştı. Çocuk ve Çiçek temalı gerçekleştirilen Expo Antalya 2016, sadece 6 aylık faaliyet süresi sona erdikten sonra atıl durumda kaldı. Expo Antalya Sergi Alanında 9 bin kişi kapasiteli kongre ve fuar salonları, konser salonları, ülke bahçeleri ile 110 metre uzunluğunda üç ayrı kulesi ile dikkat çekiyor.

Turizm sektörü, bu alanın kontrollü olarak içinde casinoların da yer alacağı eğlence merkezi,  Antalya Ticaret ve Sanayi Odası da bu bölgenin Teknoloji merkezi yapılmasını istiyor.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.