Essen’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Essen’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
23:14 - 01/11/2021 23:14
Essen’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

29 Ekim Cumhuriyet’in 98. kuruluş yılı münasebetiyle Ruhr Veliler Birliği tarafından düzenlenen programa Cumhuriyetimizin temellerini atan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı.

Programın sunumunu öğretmen Cemil Yılmaz ile derneğin ikinci Başkanı Fatime Okuyucu gerçekleştirdiler.

Dernek Başkanı Dr. Ali Sak ve Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Şener Cebeci’nin konuşmalarının akabinde öğretmen Mehmet Kapyapar’ın hazırlamış olduğu “Cumhuriyetin ilk yılları ve zorlukları” konulu sine-vizyon gösterisi izlenildi.

Cumhuriyetimiz için yazılan şiirleri okunduktan sonra bestekar ve halk müziği yorumcusu Kazım BİRLİK şefliğinde 50 kişilik dev kadrosuyla THM Ruhr Birlik Korosu Atatürk’ün sevdiği türkülerden oluşan repertuvarını sundu. Akabinde Birlik Korosu’nun solistleri programa devam etti.

Pandemiye rağmen yoğun bir katılımla gerçekleşen törene; TC Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Essen Başkonsolosu Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Fikret Arargüç, İncesaz Korosu şefi Mustafa Mecilioğlu ve ekibi, KRV Türk Toplumu Başkanı ve Almanya Türk Toplumu Başkan Yardımcısı Serhat Ulusoy, KRV Türk Veli Derneği Başkan Yardımcısı Milazim Koçtürk ve onursal Başkanı Kadir Dağlar, Ruhr havzasının ilk Türkçe öğretmeni Celalettin Ağırbaş, değişik sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve 7 den 70 e vatandaşlar coşkuya ortak oldular.

Kutlamanın giderleri büyük ölçüde İstikbal NRW, AB Bahndienste GmbH, ETA Eurotürkasist ve AYYO Getränke üstlendikleri için kutlama, pandemi sebebiyle önceden kayıt şartıyla, ücretsiz olarak tüm vatandaşlara açık tutuldu.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.