Eski Nissan CEO’su Ghosn’a seyahat yasağı

Eski Nissan CEO’su Ghosn’a seyahat yasağı

ABONE OL
14:43 - 09/01/2020 14:43
Eski Nissan CEO’su Ghosn’a seyahat yasağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Japonya’da yolsuzluk suçlamasıyla yargılanmak üzere tutulduğu ev hapsinden kaçarak İstanbul üzerinden Beyrut’a giden eski Nissan CEO’su Carlos Ghosn’a seyahat yasağı getirildi.

Lübnan’da savcılık, Japonya’da tutulduğu ev hapsinden kaçarak ülkeye giden eski Nissan CEO’su Carlos Ghosn hakkında seyahat yasağı getirdi.

Yolsuzluk suçlamasıyla yargılanmak üzere tutulduğu ev hapsinden 31 Aralık’ta kaçan Ghosn, özel bir jetle İstanbul üzerinden Lübnan’ın başkenti Beyrut’a gitmişti.

Ghosn hakkında Interpol tarafından yakalama kararı Lübnan’a ulaştırılmıştı.

Reuters’ın haberine göre Ghosn’un sorgulanmasının ardından hakkında seyahat yasağı getirildi.

65 yaşındaki eski CEO, dün Beyrut’ta basın toplantısı düzenleyerek Japon yetkililer ile şirket yetkililerini kendisine karşı komplo kurmakla suçlamıştı.

Ghosn 19 Aralık 2018’de Tokyo’da yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmış, Mart 2019’da kefaletle serbest bırakıldıktan kısa bir süre sonra yeniden tutuklanarak ev hapsine konulmuştu.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.