Esad: ‘Nihai Hedefimiz Kuzeyde De Denetimi Tam Olarak Ele Almak’

Esad: ‘Nihai Hedefimiz Kuzeyde De Denetimi Tam Olarak Ele Almak’

ABONE OL
13:44 - 01/11/2019 13:44
Esad: ‘Nihai Hedefimiz Kuzeyde De Denetimi Tam Olarak Ele Almak’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Suriye Lideri Beşar El Esad, bir TV kanalına verdiği röportajda Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı konusunda da açıklamalar yaptı. Esad, Suriye’nin kuzeyindeki bölgede de rejimin yeniden kontrolü ele almak istediğini söyledi. Esad bunun aşama aşama olmasını beklediğini ifade etti.

Esad Suriye devlet televizyonuna verdiği mülakatta, Türkiye ve Rusya arasında varılan mutabakatı pozitif bir gelişme olarak nitelendirdi ve bunun Şam’ın hedeflerine ulaşmasına yardımcı bir adım olacağı değerlendirmesini yaptı.

Esad, “Şu anki durum tüm hedeflere ulaşmayı sağlamayabilir ama bu bölgenin yakın gelecekte özgürleşmesinin yolunu açacaktır” ifadesini kullandı.

Suriye’nin kuzeyindeki silahlı YPG/PYD unsurlarıyla ilgili olarak da Esad, “Silahlarını hemen bırakmasını beklemediğimiz gruplar var ama nihai hedef bunların daha önceden olduğu gibi tamamen hükümetin kontrolü altına girmeleridir”dedi.

Amerika Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den asker çekme kararını da değerlendiren Esad, Amerika’nın sadece petrol bölgelerinde asker bulundurma kararından memnun olmadıklarını dile getirdi. Amerika’nın Irak’ta yaptığı gibi petrol alanları üzerinde işgalci davrandığını ancak ülkesinin şu an buna karşı koyabilecek güçte olmadığını söyledi. Ancak Suriyelilerin buna direndiğinde birgün Amerika’nın da topraklarından çekilmek durumunda kalacağını belirtti.

Esad, Amerika Başkanı Trump’ın açık ve net bir biçimde sadece petrol bölgelerinde kalacaklarını söyleyerek bugüne kadar ki en açık sözlü Amerika Başkanı olduğunu ifade etti.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.