0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Erzincan İliç’te yaşanan maden faciasının ardından, dokuz işçinin arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Kanada merkezli SSR madencilik şirketinin çevre izni iptal edildi.

Şirket, madendeki faaliyetleri durdurduğunu ve arama çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Türkiye müdürü C.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında altı kişi tutuklandı, iki kişi serbest bırakıldı. Madenin hisseleri olay sonrası değerinin yarısını kaybetti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, maden ocağının çevre izin ve lisans belgesini iptal ettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, arama, kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü açıkladı. Şu an itibariyle, taşınma işlemlerinin hassasiyetle yürütüldüğü ve çevre izleme çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Bu olay, Türkiye’nin madencilik sektöründeki çevresel ve insan hakları sorunlarını bir kez daha ön plana çıkarmıştır.#

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Erzincan İliç Maden Faciası Çevre İzni İptali ve Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erzincan İliç Maden Faciası Çevre İzni İptali ve Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.