Ersin Tatar: Kıbrıs’a sahip çıkın, destek verin ve yatırım yapın

Ersin Tatar: Kıbrıs’a sahip çıkın, destek verin ve yatırım yapın

ABONE OL
00:35 - 07/03/2024 00:35
Ersin Tatar: Kıbrıs’a sahip çıkın, destek verin ve yatırım yapın
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Uluslararası Turizm Borsası fuarına katılarak bir dizi temaslarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yurt dışında yaşayan Türklere yavru vatan Kıbrıs’a sahip çıkmaları ve her alanda destek vermeleri ve KKTC’ye yatırım yapmaları çağrısında bulundu:

“Ana vatan, yavru vatan, mavi vatan için hep birlikte mücadele edelim. Hep birlikte daha güçlüyüz.”

Almanya’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Berlin binasını ziyaret ederek, onuruna verilen sabah kahvaltısına katıldı.

Kahvaltıda, Başbakan Yardımcısı, Turizm ve Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasında dünyanın artık Kıbrıs gerçeklerini görmesi gerektiğini belirterek, çağ dışı kalan haksız ambargo ve izolasyonların bir an önce kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa bunun ancak iki eşit egemen devlete dayalı bir çözüm modeli olması gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, iki devletli çözüm vizyonlarından asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Akdeniz’de, Mavi Vatan’da Türkiye’nin güvenliği bakımından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin desteği ile birçok noktada proje ve çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin turizm, yüksek öğrenim, tarım ve inşaat alanında gelişmeye devam ettiğini belirterek, Almanya’da yaşayan iş insanlarına ülkeye yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

MUSİAD Berlin Başkan Yardımcısı Ali İlhan ise, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Berlin’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Kıbrıs davasında yaptığı çalışmaların önemine dikkat çekti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.