Erdoğan Yunanistan'a 'Sen de Kapıyı Aç' Çağrısını Yineledi

Erdoğan Yunanistan'a 'Sen de Kapıyı Aç' Çağrısını Yineledi

ABONE OL
12:57 - 11/03/2020 12:57
Erdoğan Yunanistan'a 'Sen de Kapıyı Aç' Çağrısını Yineledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin mültecilere uyguladığı ‘açık kapı’ politikasından vazgeçmeyeceğini söyledi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye’nin Yunanistan sınırında mültecilerin maruz kaldığı şiddeti gösteren bir videoyu da toplantı salonundaki büyük ekrandan yayınlattı.

Cumhurbaşkanı, ‘‘Kimseyi ülkemizde zorla tutma gibi bir zorunluluğumuz yok. 150 bin sığınmacı Yunanistan sınırına yığıldı. Bu kişilerin Yunanistan’a ve diledikleri ülkelere geçişlere müsaade edilmesi gerekiyordu. Uluslararası anlaşmaları bir kenara bırakan Yunanistan, şiddet uygulayarak durdurmaya çalıştı. Nazilerin yaptıklarıyla, Yunanistan sınırındaki şu görüntüler arasında hiçbir fark yok. Onlar ne yaptıysa Nazi kamplarında işte gördünüz. Yunanlar da Batı adına, Batı’nın maaşlı memurları olarak; şu görüntüleri görüyorsunuz ve öldürdükleri de var. Batı’nın bunlar ücretli lejyonerleri. Biz Yunan mezalimini tarihten biliriz. Şimdi gelenler de aynısını yapıyorlar. Ya bunlar sende durmayacak ki sen de aç kapıyı, Batı’nın avro zengini, dolar zengini memleketlerine senin üzerinden gitsinler. Niye bu kadar engelliyor da bunlara Nazi işkencelerini yapıyorsun? Göçmenleri iç çamaşırlara kadar soyup, her şeye el koyan Yunanistan’a kimse ses çıkartmıyor”dedi.

Erdoğan, Türk sağlık ekiplerinin bine yakın göçmene sağlık desteği verdiğini ve Yunan güvenlik güçlerinin saldırıları nedeniyle 4 kişinin öldüğünü söyledi.

‘‘Havaların ısınmasıyla Avrupa’ya yönelen düzenli göçmen akımı Yunanistan’la sınırlı kalmayacak Akdeniz’e yayılacaktır’’

AB’nin Yunanistan’a sadece 100 bin mülteci için 2,3 milyar Euro’yu şartsız şekilde aktardığını, Türkiye’ye çok komik miktarlar taahhüt edip bunu bile göndermediğini vurgulayan Erdoğan, Avrupa’yı ikiyüzlü tutum sergilemekle suçladı.

Cumhurbaşkanı, ‘‘Oluşturduğumuz heyetler vasıtasıyla 26 Mart’taki AB Liderler Zirvesi’ne kadar bir çalışma yapıp muhataplarımıza ileteceğiz. Türkiye’nin serbest dolaşım, fasılların açılması, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi tamamlanana kadar sınırlarımızdaki mevcut uygulamayı sürdüreceğiz. Havaların ısınmasıyla Avrupa’ya yönelen düzenli göçmen akımı, Yunanistan’la sınırlı kalmayacak Akdeniz’e yayılacaktır. Biz kimseye el açmıyoruz. Tek talebimiz ülkemize verilen sözlerin yerine getirilmesidir, anlaşmalara sadık kalmasıdır. Bu yerine gelene kadar da yolumuza devam edeceğiz. Varsın gerisini Avrupalılar düşünsün’’ dedi.

”Rejim ve onunla çalışan mezhepçi milisler sözlerini tutmazsa daha ağır bir şekilde üzerlerine gitmekten kaçınmayız”

Geçen Perşembe günü Rusya Lideri Putin’le Moskova’da yaptığı görüşmeyle İdlib’de ateşkesin sağlandığını hatırlatan Erdoğan, Suriye Ordusu ve ona bağlı güçlerin saldırılarını sürdürmesi halinde Türkiye’nin daha ağır bir şekilde karşılık vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı, ‘‘Ateşkes kararının akabinde İdlib halkı uzun bir aranın ardından ilk defa rahat nefes almıştır. Elbette henüz İdlib’de kalıcı bir çözüm bulunabilmiş değildir. Rejimin ve onunla birlikte çalışan mezhepçi milislerin ateşkese ne kadar bağlı kalacakları belirsizdir. Daha şimdiden ufak tefek de olsa ateşkes ihlalleri yaşanmaya başlamıştır. Rusya’yla vardığımız anlaşmaya uygun bir şekilde gelişmeleri paylaşıyoruz. Rejimi ve onu destekleyen milislerin ateşkes hattına yaptıkları yığınakları da yakından takip ediyoruz. Karşımızdakiler sözlerini tutmazsa bir öncekinden daha ağır bir şekilde üzerlerine gitmekten de asla kaçınmayız. İdlib’de gerçekleştirdiğimiz harekat diğerlerinden farklı olarak sadece terör örgütüne değil aynı zamanda çok daha donanımlı bir güce karşıydı’’ diye konuştu.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na çağrı: ”2023’teki cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını açıkla”

Erdoğan, konuşmasının önemli bir kısmını da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ayırdı.

Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programındaki ‘‘İdlib’deki 7 gözetleme kulesindeki Türk askerini Esat koruyor’’ sözlerini barkovizyona yansıtan Cumhurbaşkanı, CHP’nin beşinci kol faaliyeti yürüttüğünü ve zıvanadan çıktığını ifade etti.

Erdoğan, ‘‘Bu şahıs dün yine Moskova’daki görüşmemiz üzerinden akılla ve izanla asla bağdaşmayacak değerlendirmelerde bulunmuş. Bu kişi hayatında liderler düzeyinde uluslararası hiçbir toplantıya katılmamıştır. Sadece cahil değil, aynı zamanda densiz bir zatla karşı karşıyayız. Yahu sen bir kaset kumpasıyla, bir CD kumpasıyla CHP’nin başına getirildin. O günden bugüne izlediğin tek bir siyaset var; o da ülkemizin taraf olduğu her meselede sadece bizim değil Türkiye’nin de karşısında yer almaktır. Gidersin Avrupa’ya bizi şikayet edersin. Kötü olmak, hain olmak, kin ve nefret kusmak çok kolaydır. Siyaseti bu şekilde yapmak, özel hiçbir vasıf, hiçbir gayret, maharet gerektirmez. Kendisinin 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi için şimdiden adaylığını ilan etmesi gerekiyor. Seçim tarihine kadar hangi konuda ne yapacağını milletimize anlatıp, sandıkta teveccüh görürse gelir söylediklerini yapar. Bunun dışında milletimizin bu kişiden tek beklentisi ya devletimize destek vermesi ya da sürekli fitne saçmaktan uzak durmasıdır’’ dedi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.