Erdoğan İtalya Başbakanı’nı Kabul Ediyor

Erdoğan İtalya Başbakanı’nı Kabul Ediyor

ABONE OL
12:55 - 13/01/2020 12:55
Erdoğan İtalya Başbakanı’nı Kabul Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin Libya konusundaki temasları devam ediyor. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ankara’da İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’yi ağırlıyor.

Erdoğan, Conte görüşmesinin ana gündem maddesinin Libya’da yaşanan son gelişmeler olması bekleniyor. Liderlerin ayrıca Akdeniz ve Ortadoğu’daki son gelişmeleri de masaya yatırmaları bekleniyor.

Erdoğan, Conte’yi kabulünden hemen önce Libnya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz El Sarrac ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’le de görüştü. Erdoğan 19 Ocak tarihinde de Almanya’ya gidecek ve burada düzenlenecek Libya Zirvesi’ne katılacak.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Libya konulu toplantıya katılıyorlar. Toplantıya Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da katılıyor. Moskova’da Libya Ulusal Hükümeti ve General Halife Hafter’in temsilcilerinin de biraraya gelmesi bekleniyor.

Genel beklenti Moskova görüşmelerinin ardından bir uzlaşıya varılarak ateşkes imzalanacağı yönünde.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.