Enver Şimşek’in öldürüldüğü yere adı verilecek

Enver Şimşek’in öldürüldüğü yere adı verilecek

ABONE OL
12:55 - 22/07/2021 12:55
Enver Şimşek’in öldürüldüğü yere adı verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya`da NSU ‘nun ilk kurbanı Enver Şimşek’in öldürüldüğü yere adı verilecek ve Nürnberg’de adı yaşayacak.

Bilindiği gibi geçen yılda Jena’da bir meydana Enver Şimşek adı verilmişti.

Nürnberg Belediye Meclisi 21 Temmuz 2021 Çarşamba günü, Enver Şimşek’e suikast girişiminin gerçekleştiği Nürnberg ,Schreiberhauer Strasse seviyesindeki Liegnitzer Strasse’deki meydana Enver-Şimşek-Platz ( meydanı) adının verilmesine karar verdi

Belediye Başkanı Marcus König tarafından sokak tabelasının açılışının anma etkinliğinin bir parçası olarak 13 Eylül 2021’de yapılması planlandı.

SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRİYORUZ

Belediye Başkanı Marcus König, “ Bununla bir sözümü yerine getiriyoruz .Ailenin dileği de  bu yönde idi. Bu benim içinde, Nürnberg şehri içinde önemli .Aile ile iletişim halindeyiz ve yasını tutuyoruz “ dedi.

Bilindiği gibi, aşırı  sağcı terör örgütü ( NSU) ilk cinayet kurbanı Nürnberg’de çiçekçi Enver Şimşek olmuştu.

 8 KURŞUNLA VURULDU

Enver Şimşek, Isparta ili Salur’da kasabasında, 4 aralık 1961’de doğdu. Enver Şimşek 24 yaşında Almanya’ya geldi. Mobil çiçek tezgâhlarını işletti . 9 Eylül 2000 tarihinde Nürnberg Lienitzer sokağında satış yaparken, iki NSU’lu tarafından 8 kurşunla vuruldu. Ağır yaralanan Enver Şimşek,11 Eylül 2000 tarihinde hastanede  hayatını kaybetti.

JENA’DA ENVER ŞİMŞEK MEYDANI

2020 yılı Eylül ayında ,Türingen Eyaletinde bulunan Jena’da bir meydana NSU kurbanı Enver Şimşek adı verilmiş ve  bir tören düzenlenmişti. Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ,de  görev bölgesi olan Türingen’deki Jena’daki törende hazır bulunmuştu.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.