DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

9693.46

0,50%
ENAG Hakkında Vergi Soruşturması

ENAG Hakkında Vergi Soruşturması

ABONE OL
11:40 - 29/08/2022 11:40
ENAG Hakkında Vergi Soruşturması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere alternatif veriler açıklayan ve araştırmalar yürüten Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) hakkında vergi soruşturması başlatıldı.

Bir grup akademisyen ve araştırma grubundan oluşan ENAG’ın kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy sosyal medya hesabından, araştırma kuruluşu aleyhinde “6 liralık gelir beyan etmediği için” vergi denetimi başlatıldığını duyurdu.

Sedat Peker’in Sermaye Piyasası Kurulu’nda rüşvet iddiaları sonrası Twitter hesabından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenen Ulusoy, şunları yazdı:

“6 lira gelirinizi beyan etmemişsiniz diyerek telefon emriyle şahsımıza (ENAG’a) vergi denetimi başlatan maliye bakanına benzer başarılı bir adımı siz adalet bakanından bekliyor bu halk. Yolsuzluk yoksa herkese bulaşır!”

Ulusoy, 23 Şubat’ta da kendisi hakkında vergi incelemesi başlatıldığını duyurmuştu. Ulusoy’a ayrıca görevli olduğu Yeditepe Üniversitesi tarafından disiplin soruşturması açılmıştı.

ENAG, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin güvenilir bulunmaması sonrası bağımsız araştırmacılar tarafından kurulmuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022’nin Temmuz ayında 12 aylık tüketici fiyat endeksini (TÜFE) yüzde 79,6 olarak açıklamıştı. ENAG ise aynı dönem için 12 aylık TÜFE’nin yüzde 176 arttığını duyurmuştu.

VOA tarafından geçilen ENAG Hakkında Vergi Soruşturması haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ENAG Hakkında Vergi Soruşturması haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ENAG Hakkında Vergi Soruşturması haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.