DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
“Emeklilerle senin aranda değil, emeklinin arkasındayım’’

“Emeklilerle senin aranda değil, emeklinin arkasındayım’’

ABONE OL
22:54 - 25/03/2024 22:54
“Emeklilerle senin aranda değil, emeklinin arkasındayım’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Gaziantep’teki Halk Buluşması’na katıldı. Türkiye’de yaşanan ekonomi, sağlık, eğitim ve sosyal alanlardaki sorunlara dikkat çeken Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliye “Aramıza kimseyi sokmayalım” sözlerine yanıt verdi.

CHP lideri İstasyon Meydanı’nda kalabalığa hitabında Erdoğan’a, “Ben seninle emeklinin arasında değilim. Ben emeklinin arkasındayım, yanındayım” diye seslendi.

CHP’nin Gaziantep’e ayrı bir önem vereceğini belirten Özel, gazi unvanı alan kentin eskiden CHP’de olduğunu hatırlatarak, “Şimdi seçim atmosferindeyiz ama önümüzdeki süreçte CHP, Gaziantep’te hak ettiği yere gelene kadar Özgür Özel olarak elim Gaziantep’in üzerindedir. Bu işi hep beraber başaracağız” dedi.

“Gaziantep’i cumhuriyetçilerin kalesi yapacağız’’

Gaziantep’i geçmişte olduğu gibi CHP’nin kalesi yapmayı arzuladıklarını ifade eden Özel, “Göreceksiniz her geçen gün daha kalabalık olacağız, her geçen gün daha çok olacağız ve en sonunda Gaziantep’i hak ettiği günlerine, geçmişteki gibi cumhuriyetçilerin kalesi yapacağız. Bu süreçte büyük bir heyecan ve umut dalgası var” diye konuştu.

Emeklilerin alım gücünün sürekli düştüğünü, 22 yıl önce en düşük emekli maaşının 1,5 asgari ücret düzeyinde olduğuna dikkat çeken Özel, “Her yerde hesap yapıyoruz. Gaziantep’te geçen sene en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira iken 20 kilo fıstık alınıyordu. Bu sene maaş 10 bin lira ve sadece 15 kilo fıstık alınabiliyor. 4 alıyorken 3 alabiliyorsunuz; alım gücünün bir senedeki kaybı bu” ifadelerini kullandı.

“Genç işsizliği yüzde 40’a yaklaştı’’

Gaziantep’te 2 gençten birinin işsiz olduğunu ve bu nedenle çok büyük sıkıntı yaşandığını söyleyen CHP Genel Başkanı, “Tayyip Erdoğan, ‘Ekonomiyi bilirim; faiz sonuç değil, sebep’ dediği için tüm dünyada faizler yükselirken; faizi düşürüp, enflasyonu arttırdığı için, herkes dövize yöneldiği için Gaziantep’te büyük bir işsizlik sıkıntısı var. Tayyip Erdoğan, ilk geldiğinde 80 bin öğretmen atanmamıştı ve ‘Bu nasıl bir şey, madem atamayacaksın, niye okutuyorsunuz’ demişti. Şu anda atanamayan 1 milyon öğretmen var. Geçen seçimlerde Tayyip Erdoğan, mülakatı kaldırma sözü verdi; sözü tutmadığı gibi mülakata devam ediyorlar. Öğretmenler mülakatsız atama bekliyor ama bu sene atama yapılmayacak. Ben de bir öğretmen çocuğu olarak, CHP Genel Başkanı olarak bütün öğretmenlerimizin arkasındayız” dedi.

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde kadro eksikliği olduğunu, bu nedenle hastaların randevu alamayıp, tedavi olamadıklarını savunan Özel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da buna çözüm bulması için çağrıda bulundu. Konuşmasının ardından Özel, partisinin belediye başkan adaylarını tek tek tanıtarak seçimler için destek istedi.

“Ak Parti bizi mahvetti’’

Mitinge katılan vatandaşlar da ekonomik sorunları öne sürerek, çözümün CHP adaylarında olduğunı söyledi.

VOA Türkçe‘ye konuşan katılımcı Abdulkadir Özkendirci, emekli maaşlarının yetmediğini belirterek “Ben bugün Cumhuriyet için buradayım, Gaziantep için buradayım, CHP Adayı Muzaffer Ertürk için buradayım. Ekonomik sorunların çözümü için CHP diyorum’’ dedi.

“Ak Parti bizi mahvetti’’ diyen Behiye Gül de eşinin emekli olduğunu ancak maaşın yetmediğini belirterek geçinmenin çok zor olduğunu ifade etti.

Ülkedeki ekonomik problemlerin yanısıra tüm sorunları ancak CHP’nin çözebileceğini söyleyen Gül, yerel seçimlerde CHP’yi destekleyeceğini dile getirdi.

VOA tarafından geçilen “Emeklilerle senin aranda değil, emeklinin arkasındayım’’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Emeklilerle senin aranda değil, emeklinin arkasındayım’’ haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Emeklilerle senin aranda değil, emeklinin arkasındayım’’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.