EMEK GÖÇÜNÜN ANITI 18.06.2021’DE ISTANBUL/KADIKÖY PARKTA AÇILIYOR

EMEK GÖÇÜNÜN ANITI 18.06.2021’DE ISTANBUL/KADIKÖY PARKTA AÇILIYOR

ABONE OL
22:53 - 17/06/2021 22:53
EMEK GÖÇÜNÜN ANITI 18.06.2021’DE ISTANBUL/KADIKÖY PARKTA AÇILIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Anadolu’nun köylerinden kasabalarından, birçoğu daha kendi şehrini bile görmeden, Avrupa’ya iş gücü satmak için, tahta bavullarını alıp, Avrupalı doktorların tepeden tırnağa kontrolünden sonra, sağlıklı olanlar umut yolculuğuna çıktılar.

Bundan 60 yıl önce emeklerinden başka pazarlayacakları bireyleri olmayan bu yolcular, geride büyük başarı, ilerisi içinde Avrupa ekonomisine, kültürüne katkılar bırakarak, geçip gittiler. Geldikleri yaban ellerde „en alttakiler olarak yaşadılar “. Geride toplumun her kesimine çıkabilmiş nesiller yetiştirdiler. Biz ve bizden sonraki nesiller bu tahta bavullu emekçi, yanık tenli babalarımızın, analarımızın, anılarını yasatmak için yapılan „Umuda Yolculuk Anıtını 18.06.2021 tarihinde İstanbul’da açıyoruz.

Bu anıtın yapılmasını başlatan Hollanda Sosyal Demokratlar Federasyonu DSDF yönetici arkadaşlarımızın da teklifiyle, Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu HDF olarak, bu anıta katkıda bulunmanın onurunu yaşıyoruz. Bu anıt bizden öncekilere bir vefa, bizden sonrakilere anı olarak yaşayacaktır.

Necip Şahin

HDF Genel Başkanı

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.