*** Eleman yetiştirme kursları düzenlenecek

*** Eleman yetiştirme kursları düzenlenecek

ABONE OL
16:32 - 30/01/2009 16:32
*** Eleman yetiştirme kursları düzenlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Eleman yetiştirme kursları düzenlenecek

Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan ”Sınır Tanımayan Girişimciler” (Unternehmer ohne Grenzen – UoG) derneği, yeni kalifiye eleman yetiştirme kurslarının 9 Mart’ta başlayacağını bildirdi

UoG Müdürü Kazım Abacı, bu konuda yaptığı açıklamada, ”Kalifiye eleman olmayanlar için mesleki bilgi edinmenin ne kadar önemli olduğu her zaman görülüyor. Kurslara katılan bayanlarımız, bu sayede meslek bilgisine sahip oluyorlar ve böylece istihdam piyasasında kendilerine bir iş bulma imkanını artırıyorlar” dedi.

Ekonomi ve Çalışma Dairesi yöneticilerinden Bernhard Proksch da, işsiz göçmenlere meslek bilgisi verilmesiyle ilgili kursların Avrupa Sosyal Fonu tarafından finanse edildiklerini belirterek, insanların istihdam piyasasına entegre olmalarına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Billstedt kentindeki Job-Center adlı merkezin yöneticisi Kay Dassow da, söz konusu kurslarla, özellikle göçmenler arasındaki işsizliği azaltmaya çalıştıklarını belirterek, ”Sınır Tanımayan Girişimciler” derneğiyle iş birliğinin çok olumlu olduğunu, 2009 yılında kursların kapsamını gestronomiyle de geliştireceklerini söyledi.

10 ay sürecek olan kurslara katılmak isteyenlerde, en az 25 yaşında ve işsizlik parası alıyor olmaları, e az 3 yıllık iş tecrübesine sahip olmaları ve gastronomide bir mesleki eğitimi tamamlamamış olmaları şartlarının arandığı bildirildi. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.