Elektrikli otobüsler Antalya’da test ediliyor

Elektrikli otobüsler Antalya’da test ediliyor

ABONE OL
21:48 - 07/02/2021 21:48
Elektrikli otobüsler Antalya’da test ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Toplu ulaşım sisteminde Nostalji Tramvay hattında uygulayacağı inovasyon ile çevre duyarlılığı olan sıfır emisyonlu elektrikli otobüslerini hizmete almak isteyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de çeşitli firmalar tarafından üretilen elektrikli otobüsleri birer ay test edecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda inovasyon uygulaması ile kent içi trafiğini rahatlatmak ve çevreye katkı sağlamak amacıyla elektrikli otobüsleri devreye alacak. Bunun için proje çerçevesinde hizmete girecek 10.7 metre uzunluğundaki elektrikli otobüsün ilk test sürüşü Nostalji Tramvay hattında gerçekleştirildi.

Toplu ulaşımda son teknolojileri ve yenilikçi çözümleri takip eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin almayı planladığı modern ve çevre dostu elektrikli otobüsler, Müze-Zerdalilik arasında tek hatta işletilen Nostalji Tramvay sistemine entegre edilerek hizmet verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz, Nostalji Tramvayın artık çok eskidiğini sürekli bakım ve onarımlarla hizmet vermeye çalıştığını söyledi. Oğuz, ‘’Nostaljik Tramvay 1959 -1963 yılları arasındaki bir sistem. Sürekli bakım ve onarımla sistem yürütülmeye çalışılıyor. Bir gün tamamen duracak. Bu nedenle Nostaljik Tramvay hattını inovasyon ile elektrikli otobüs sistemine çevirmek istedik’’ dedi.

Firmaların otobüsleri test edilecek

Deneme sürüşü yapılan elektrikli otobüsün tamamen yerli üretim olduğunu ve Türkiye’de bu araçları üreten 3-4 firma bulunduğunu belirten Cem Oğuz,  şunları kaydetti.

‘’Elektrikli otobüsler günümüz şartlarına uygun konforlu, sessiz, çevre dostu ve engelli vatandaşlarımızın da çok rahatlıkla kullanabilecekleri bir ulaşım aracıdır. Egzoz emisyonu sıfır olan elektrikli araç 90 kişi kapasiteli. İlkini gerçekleştirdiğimiz deneme sürüşlerini 1 ay süresince Antalya halkımızla paylaşarak devam edeceğiz. Diğer yerli üreticilerinde araçlarını birer ay deneme sürecine tabi tutacağız. Kullanımına uygun olursa da nostaljik tramvayların bu elektrikli otobüslerle inovasyonunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bütün çalışmalarımız vatandaşlarımızın şehir içi seyahatlerinin konforunu artırmak ve memnuniyeti sağlamak içindir. Test sürüşleri sonrası Antalyalıların tercihine sunulacak. Antalyalılar bunu beğenirse elektrikli otobüsler hizmete girecek.’’

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç da, Antalyalıların nostalji tramvayı sevdiğini ancak teknik sorunlar yaşandığına dikkat çekti. Tonguç, ‘’Dünyada bu tür yeni teknolojiler hep gözde. Çevreci olarak sıfır emisyon. Kentimiz için bisikletli ulaşımı ve toplu ulaşımı önemsiyoruz. Bunun için de elektrikli otobüsleri Antalya ulaşımına kazandırmak istiyoruz’’ dedi.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.