Eksper ve bilirkişiler sanayici ve yatırımcının belini büküyor

Eksper ve bilirkişiler sanayici ve yatırımcının belini büküyor

ABONE OL
23:34 - 24/02/2021 23:34
Eksper ve bilirkişiler sanayici ve yatırımcının belini büküyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan, ekspertiz ve bilirkişilerin hazırladıkları raporlarla gerçek değerlendirme yapmadıkları için sanayici ve yatırımcının belini büktüğünü belirtti.

ASKON Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgelerde (OSB) üretim yapan firmaların tesislerinin, sanayicilerin ve tarım üzerine yatırım yapan firmaların en değerli yatırımları olduğunu kaydetti.

Sanayii ve yatırımcının söz konusu tesis ve yatırımların değerleme kuruluşları ile ekspertiz firmaları tarafından piyasa değerinin çok altında değerlendirildiğini ifade eden Urfan şunları kaydetti.

‘’OSB’lerde ve tarım yatırımlarında arsa tahsisi yapılan rakamın baz alınması gerekirken bunun çok altında ekspertiz raporları düzenleniyor. Arsa değeri baz alınması gerekirken bunun çok altında rakamlar belirleniyor. Ekspertiz raporlarında OSB’nin sanayiciye tahsis ettiği rakamlar esas alınması gerekir.’’

Sorunun sadece satışla ilgili olmadığına dikkat çeken Urfan, şöyle devam etti. ‘’Sanayicinin ve yatırımcıların finansman ihtiyacı arttı ve bu ihtiyaçta en güçlü teminat kaynağı da fabrikası, gayrimenkulleri ve tesisleridir. Finansman ihtiyacını çözmeye çalışan sanayici ve yatırımcı açısından düşük gösterilen ekspertiz değeri düşük teminat anlamına geliyor. Bu da son derece büyük bir kayıp. Uluslararası arenada rekabet avantajı sağlamak için finansmana ulaşımdaki sıkıntılara çözüm getirilmesi gerekir. Eksper ve bilirkişiler sanayicinin ve yatırımcının belini büküyor. Eksperler, 500 bin liralık teminata 200 bin lira değer biçiyor.’’

Sanayici ve yatırımcının, bankaya gittiğinde teminatının 100 bine düştüğünü gördüğünü ifade eden Cahit Urfan, ‘’Finansmanda yaşadığımız sıkıntının üzerine malımızı, arsamızı ve makinelerimizi daha düşük bedellerle değerlendiren ekspertiz ve bilirkişiler ekleniyor. Sanayicinin projesinin değerinin olmadığı, arsa değerlerinin yarıya düştüğü, gayrimenkul ederinin yarıya indiği ortamda sanayicinin değerinden söz edilemez’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.