DOLAR

32,3832

-0.13%
EURO

34,6825

-0.36%
ALTIN(gr)

2.406,64

-1,15%
BİST 100

10078.14

-1,15%
Ekonomide asgari ücret ve emekli maaşlarında kemer sıkılıyor

Ekonomide asgari ücret ve emekli maaşlarında kemer sıkılıyor

ABONE OL
19:45 - 17/04/2024 19:45
Ekonomide asgari ücret ve emekli maaşlarında kemer sıkılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’de 31 Mart’taki yerel seçimler sonrasında AK Parti iktidarınca ekonomi yönetiminde atılacak adımlar konusunda ilk açıklamalar gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine sonrası açıklamasında ekonomiye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Erdoğan’ın, emekliler örneğiyle seçim sonuçları bakımından ekonomi yönetimiyle ilgili “kendimiz bedel ödesek dahi” ifadesiyle mevcut tutumu sürdürecekleri mesajını vermesi dikkat çekti.

Mevcut ekonomi politikasıyla 2024’ün ikinci yarısından itibaren enflasyonda düşüş ve cari açıkta azalma beklentisini vurgulayan Erdoğan, “Emeklilerimiz başta olmak üzere enflasyonun ücretli kesimde yol açtığı sıkıntıları yakinen biliyoruz. Bu konuda tavrımız palyatif tedbirlerle günü kurtarmak yerine, enflasyonu düşürerek, kalıcı refah artışını sağlamaktır. Kendimiz bedel ödesek dahi ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere bedel ödetecek her türlü popülist adımdan uzak durduk, duracağız. Abuk sabuk vaatlerin adeta havada uçuştuğu 31 Mart seçim sürecinde maruz kaldığımız onca baskıya rağmen, seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bu kararlı duruşumuzun Türkiye ve Türk ekonomisi için ne kadar kıymetli olduğunu inşallah zamanla hep birlikte daha da iyi göreceğiz” diye konuştu.

Erdoğan, işsizliğin yüzde 8,7’ye düştüğünü söyleyerek, “Tüm dünya gibi bizim de temel sorunumuz, hayat pahalılığıyla katmerleşen enflasyon baskısıdır” dedi.

Erdoğan’ın sıkıntıda olduğu vurguladığı emekliler konusunda nasıl adım atılacağını ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, parti grubu öncesindeki açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Emekli maaşlarında da ara artış yapılmayacağını ancak rutin işlem olarak enflasyon farkını maaşlara yansıtma işlemi yapılacağını belirten Işıkhan, asgari ücret dahil, maaşlarda 1 Temmuz itibariyle herhangi bir ara artış öngörülmediğini söyledi.

Işıkhan, “Temmuz ayında ara zam yok başta nasıl karar aldıysak süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz” dedi.

AK Parti’nin “Emekliler Yılı” olarak ilan ettiği 2024 yılında emekliler konusunda neler yapılacağına ilişkin ise Işıkhan, “Birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Somut bir şey olmadığı sürece paylaşmam çok etik olmaz diye düşünüyorum. Emeklilerimize ayrıcalık tanıyan onları destekleyecek psikolojik sosyal ve ekonomik anlamda refahlarını arttırmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

VOA tarafından geçilen Ekonomide asgari ücret ve emekli maaşlarında kemer sıkılıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ekonomide asgari ücret ve emekli maaşlarında kemer sıkılıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ekonomide asgari ücret ve emekli maaşlarında kemer sıkılıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Yunus Uslu

    Bu haberi korkudan okuyamiyorum. Bende emekliyim. Merhum Suleyman Demirel ve Bulent Ecevit hukumetlerinde ve Koalisyon hukumetleri yillarinda kim isverenleri kontrol etmis ve isci sigortasi kesintilerini tahsil etmis. Ve Simdi hangi siyasi parti bu konuda bir programi oldugunu aciklamis. Allah icin egri oturup dogru konusalim. Bu sadece bu hukumetin sorunumudur? Bu ulkenin ve milletin sorunudur ve hepimizin sorunudur. Hepimizin katkisiyla cozum bulmamiz gerekli. Insanlar kahvehanelerde omur tuketiyorlar. Bu kadar siyasi partiler ve universiteler ve diger devlet ve sivil kurum ve kurusluslar halk egitimi ve omur boyu ogrenme programi duzunliyemiyorlar. her sey var bir helva pisirmesini ogrenemedik. Selamlarimla,

    Yanıtla
    +0
    -0