DOLAR

32,3577

0.11%
EURO

34,9650

-0.31%
ALTIN(gr)

2.323,91

0,21%
BİST 100

9079.97

0,21%
Ekonomi dünyası Biden’ın ‘sözde soykırım’ ifadesine tepki gösterdi

Ekonomi dünyası Biden’ın ‘sözde soykırım’ ifadesine tepki gösterdi

ABONE OL
19:52 - 24/04/2021 19:52
Ekonomi dünyası Biden’ın ‘sözde soykırım’ ifadesine tepki gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Siyasi hesap ve popülist kararlarla tarih değiştirilemez” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD yönetiminin kararının Ermeni soykırım iftirasını gerçeğe dönüştürmeyeceğini belirterek, “Siyasi hesap ve popülist kararlarla tarih değiştirilemez. Tarihi gerçekleri çarpıtan bu karar, Türk-Amerikan ilişkilerini olumsuz etkileyecektir.” ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Twitter’dan, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin yayımladığı mesajındaki “sözde soykırım” ifadesine ilişkin paylaşımda bulundu.

ABD yönetiminin kararının Ermeni soykırım iftirasını gerçeğe dönüştürmeyeceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Şiddetle kınıyorum. Siyasi hesap ve popülist kararlarla tarih değiştirilemez. Tarihi gerçekleri çarpıtan bu karar, Türk-Amerikan ilişkilerini olumsuz etkileyecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelemesini kınadı.

Olpak, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin olarak politik bir söylemle yaptığı sözde “soykırım” ifadesini büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

Açıklamasında, “Türkiye, köklü tarihi boyunca asla böyle bir insanlık suçu işlememiştir. Uluslararası hukuk açısından da geçerliliği olmayan bu gerçek dışı, politik temelli ve dayanaksız ifadeye şiddetle karşı çıkıyor, tümüyle reddediyoruz.” ifadesini kullanan Olpak, şu değerlendirmede bulundu:

“Dost ve müttefik ülke olarak nitelendirdiğimiz ABD’nin, bir üçüncü ülke olarak kimseye yarar sağlamayacak bu haksız tutumunu, ne siyasi ne de diplomatik açıdan doğru bulmuyoruz. Yaşanan farklı sorunlara rağmen, Türkiye ile ABD arasında ekonomik ve ticari iş birliğinin artırılması için ortak çaba gösterdiğimiz böylesine kritik bir süreçte, ABD yönetimini bir kez daha hassasiyetleri gözetmeye ve tavrını gözden geçirmeye davet ediyoruz.”

DEİK Başkanı Nail Olpak, Türk iş dünyasının dış ekonomik ilişkilerini ve dünyanın dört bir yanında değer katmak için yürüttükleri ticari diplomasi faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceklerini bildirdi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.