Eğlence, yiyecek içecek ve turizm sektörünün dengesi bozuldu

Eğlence, yiyecek içecek ve turizm sektörünün dengesi bozuldu

ABONE OL
08:56 - 09/04/2021 08:56
Eğlence, yiyecek içecek ve turizm sektörünün dengesi bozuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eğlence, yiyecek-içecek ve turizm sektöründe ‘aç-kapa’ uygulamaları ile dengelerin bozulduğu belirtildi.

Antalya’da eğlence, yiyecek-içecek ve turizm sektörlerinde çalışanlardan oluşan Kafe ve Bar Çalışanları Dayanışması, Turizm İşçileri Dayanışması, Otel ve Turizm İşçileri Sendikası ve Kent Emekçileri Dayanışması platformu tarafından Antalya Attalos Anıtı önünde açıklama yapıldı.

Otel ve Turizm İşçileri Sendikası Antalya Temsilcisi Cafer Yelsalı platform adına yaptığı açıklamada, koronavirüs pandemisinin ilk görüldüğü 10 Mart 2020’den itibaren bir kez 76 gün bir kez de 102 gün olmak üzere tüm kafe, kıraathane ve lokantaların kapatıldığını, barlar ve gece kulüplerinin de 16 Mart 2020’den beri kapalı olduğunu anımsattı.

Kafe, kıraathane ve lokantaların toplam altı ay kapalı kaldıktan sonra 2 Mart’ta açıldığını şimdi yine kapanmayla karşı karşıya kaldığını belirten Yelsalı, ‘’Aç kapa, aç kapa koca bir sektörün dengesi bozuldu, düzeni bozuldu, pandeminin bütün yükü esnafa ve çalışanlara yüklendi’’ dedi.

Ekonomik olarak çalışanlara 1500 lira ve SGK primleri desteği sözü verildiğini, ancak açıklamanın yapıldığı günden bu zamana kadar netlik kazanmadığını vurgulayan Yelsalı, şöyle devam etti.

‘’Sektörümüzde maalesef sigortasız çalışmak zorunda kalan arkadaşlarımız fazla, bu sebeple, bu destek bizlere ulaşmayacak! Ekonomik olarak faturalarımızı, kiramızı ödeyebilmek, mutfağımızda aşımızı kaynatabilmek istiyoruz. İş yerlerinin açık olmasının anlamı bizim için budur. Ticaret Bakanlığı 2020 yılında 99 bin 588 esnafın iş yerini kapattığını açıkladı. Her gün onlarca dükkân kapanıyor. Yüz binlerce çalışan arkadaşımızı işsizlik açlık bekliyor.’’

AKP’nin il kongrelerini kalabalık kitlelerle halinde yapılmasını da eleştiren Cafer Yelsalı, ‘’Virüs lokantada, kafede bulaşıyor ama AKP kongrelerinde bulaşmıyor. AKP Rize’de, Trabzon’da, Ordu’da koronavirüs vakalarının en yoğun görüldüğü haftada, sağlık açısından en tehlikeli günlerde kongrelerini yaptı. Binlerce kişiyle kongre yapmak serbest, ama sosyal hayatın devamlılığının sağlandığı birçok işletmede, sosyal mesafe kuralı uygulansa bile oturmak yasak’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.