Eğirdir kültür mantarcılığında söz sahibi olmaya başladı

Eğirdir kültür mantarcılığında söz sahibi olmaya başladı

ABONE OL
14:32 - 21/02/2021 14:32
Eğirdir kültür mantarcılığında söz sahibi olmaya başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Isparta’nın Eğirdir ilçesi, İl Özel İdaresi Müdürlüğünün destekleriyle 7 yıl önce başlayan kültür mantarcılığında söz sahibi olmaya başladı.

Isparta Özel İdaresi Heyeti ve Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, kültür mantarı üretimi yapılan Serpil köyünde incelemelerde bulundu.

Başkan Veli Gök yaptığı açıklamada 7 yıl önce İl Genel Meclis Üyeliği görevinde iken İl Özel İdaresinin destekleriyle Serpil köyünde kültür mantarı yetiştirme projesi başlattıklarını belirtti.

Eğirdir’de kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla 13 aile başlayan kültür mantarı üretiminde 600-650 aileye ulaştıklarını anlatan Gök, ‘’Isparta bugün 15 bin ton yıllık kültür mantarı üretimi ile Türkiye’de söz sahibi olmaya başladı’’ dedi.

Serpil köyü mantar üretim tesislerinde incelemelerde bulunan Başkan Veli Gök şunları kaydetti.

‘’7 yıl önce İl Genel Meclisi Üyesi iken 150 haneli Serpil köyünde kültür mantarı yetiştiriciliği projesi başlattık. 13 aile ile başlayan projemiz, İl özel İdaresi, Tarım Bakanlığı, Genç Girişimci destekleri ve ORKÖY projeleriyle gelişerek 600- 650 aileye ulaştı. Elmacılığa ek olarak başlatılan bu proje daha sonra Eğirdir ilçe ve köylerinde yaygınlaşmaya başladı. Eğirdir, mantar üretiminde ülke genelinde söz sahibi olmaya başladı.’’

Başkan Veli Gök, kültür mantarı üretimi ile ilçede 2 bin 500 kişiye istihdam da sağlandığını sözlerine ekledi.

Serpil Köyü Muhtarı Yaşar Demirbaş da kültür mantarı üreticiliği ile köy ekonomisine katkı sağlandığını söyledi. Demirbaş, ‘’Mantar üretimi çiftçilerimiz ek gelire kavuştu. Bu sayede yapılan çalışmalar aile işletmeciliği olduğu için hem köyün kendi ailelerine bir işgücü ve ekonomik gelir sağlıyor hem de bölgemize yarar getiriyor’’ dedi.

Muhtar Demirbaş, özellikle kompost girdilerin çok pahalı ve ulaşımın uzak olması nedeniyle üreticilerim mağdur olduğunu yerel yönetimlerden destek beklediklerini söyledi.

Mantar üreticisi Mehmet Çetin ise kompost ve hammadde sıkıntıları olduğunu ifade ederek, ‘’Kültür mantarında pazarda herhangi bir sıkıntımız yok, alıcısı hazır. Sadece kompost ve hammadde sıkıntımız var, bu konuda devletimizin ve yatırımcılarımızın desteğini bekliyoruz’’ diye konuştu.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.