***  Edebiyatçılar Berlin’de buluştu

*** Edebiyatçılar Berlin’de buluştu

ABONE OL
11:31 - 11/09/2008 11:31
***  Edebiyatçılar Berlin’de buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TÜRK VE ALMAN EDEBİYATÇILAR BERLİN’DE BULUŞTU

Türkiye’nin 60. Frankfurt Kitap Fuarına onur konuğu olması dolayısıyla fuarın başlamasından yaklaşık bir ay önce Türk ve Alman edebiyatçılar Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya geldi.

Türkiye Edebiyatçılar Derneği ve Alman Edebiyatçılar Birliği tarafından düzenlenen toplantıya Türkiye’den Edebiyatçılar Derneği Başkanı Gökhan Cengizhan, şair Yücel Kayıran ve yazar Mehmet Yaşin, Almanya’dan da Alman Edebiyatçılar Birliği Genel Başkanı İmre Török ile yazarlar Charlotte Worgitzky, Anja Tuckermann ve Horst Bosetzky katıldı.
Cengizhan, burada yaptığı konuşmada, 14-19 Ekim arasında düzenlenecek 60. Frankfurt Kitap Fuarı öncesinde Hamburg, Köln, Berlin ve Darmstadt kentlerinde düzenlenen programlarda 12 Türk ve Alman edebiyatçının bir araya geldiğini ya da geleceğini, bu buluşmaların iki ülke edebiyatçıları için çok önemli olduğunu ifade etti.
Türkiye’de çok canlı bir edebiyatın üretildiğini ve güçlü bir edebiyatın bulunduğunu kaydeden Cengizhan, bu toplantıların iki ülke arasındaki yazarların aracısız bir şekilde buluşmalarını sağladığını, bu işbirliğini sürdürmek istediklerini kaydetti.


SLOGAN: "BÜYÜLEYİCİ VE RENKLİ…"

Cengizhan, Almanya’da yapılan bu buluşmalarda, okunan metinleri daha sonra birleştirerek kitap haline getireceklerini söyledi.
Török de Alman Edebiyatçıları Birliği olarak her yıl onur ülkeyle işbirliği imkanlarını araştırdıklarını belirterek, ancak bu yıl Türkiye’nin onur konuğu olmasının, Almanya ve Alman edebiyatçıları için özel bir önemi olduğunu, bu buluşmanın da sıra dışı bir buluşma olduğunu ifade etti.
Frankfurt Kitap Fuarında Türkiye’nin sloganının ”büyüleyici ve renkli” olduğunu hatırlatan Török, ”Türkiye ve Türk edebiyatı bizim için her zaman büyüleyici bir hayata ve çeşitli renkliliğe sahip oldu” dedi.
60. Kitap Fuarının açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk yapacak. Açılış törenine Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de katılacak.
Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.