Düsseldorf’ta okuma festivali galası

Düsseldorf’ta okuma festivali galası

ABONE OL
19:25 - 04/06/2023 19:25
Düsseldorf’ta okuma festivali galası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri arasında Türkçe ve Almanca okuma yarışması düzenlendi. Yarışmada derece alan öğrenciler ödüllendirildi.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde, toplam 9 kentte ve 30 okulda, üçüncü ve dördüncü sınıflardan 600 öğrencinin katıldığı yarışma üç aşamada gerçekleşti. İlk aşamada okullarda en iyi okuyan öğrenciler, ardından şehir birincileri ve son aşamada eyalet düzeyinde en iyi okuyanlar seçildi. Törene, finale kalan öğrenciler, yarışmaya katkı sunan Türkçe öğretmenleri, veliler, okul müdürleri, Alman-Türk İşadamları Derneği temsilcileri ve davetliler katıldı. KRV Eğitim Bakanı Dorothee Feller, projeye destek verenleri kutladı.
Törende, Prof. Dr. Yüksel Ekinci’nin çift dillilik ve kitap okumanın önemi konusunda yaptığı sunum ilgiyle izlendi. Kemal Şahin, projeye katkı sunan iş insanlarına teşekkür ederek bu desteğin genişletilmesi çağrısında bulundu. Ruhr Veliler Birliği Başkanı Dr. Ali Sak, okuma projesi ile Türkçenin saygınlığını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

Dereceye giren üçüncü sınıf öğrencileri; Ahsen Erdem (Duisburg), Mahir Cihad Metin (Mülheim a. d. Ruhr), Eslem Gündüz (Essen) Taha Kömür (Oberhausen), dördüncü sınıf öğrencileri; Zahide Çandır (Düsseldorf), Hayal Kılınç (Lüdenscheid) Tuğçe Güntekin (Gladbeck), Miraç Kalkan (Neuss) kupa, madalya ve para ödülü kazandılar. Finale kalan diğer öğrencilere ise değişik hediyeler verildi.

Düsseldorf’ta okuma festivali galası

TÜRKÇE DERSİNE KAYDETTİRİN

Proje koordinatörleri ve Bildung! Eğitim! Vakfı’nın yönetim kurulu üyeleri Dr. Ali Sak, Saadettin Tüzün ve Hayri Onay ile Kemal Şahin, yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler: “İlkokullarda okuma becerisini ölçen IGLU araştırması, çocukların, özellikle göçmen çocuklarının okuma becerilerinin önemli ölçüde gerilediğini göstermiştir. Eğitim vakfı olarak amacımız, çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı bilinci kazandırmak ve Türkiye kökenli çocukları ana dil derslerine katılmaya özendirmektir. Türkçe dersine katılan öğrencilerimizin diğer derslerde de başarılı olduklarını görüyoruz.”
Türkçe dersine kayıtların hâlâ mümkün olduğunu söyleyen vakıf yetkilileri, velilere, “Çocuklarınızı mutlaka Türkçe dersine kayıt yaptırın!” çağrısında bulundular.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.