DOYARAK İZLİYORUZ YEMEK PROGRAMLARINI!

ABONE OL
11:26 - 23/10/2020 11:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Aç televizyonu, önce sende eksik olanları yaşayan bir dizi seç. Sonra içinde sana benzeyen bir karakter beğen. Artık televizyon karşısında “ezik “değilsin eskisi kadar.

Boğazda çay içmeye gidebilirsin artık, reklam girene kadar. Son model arabanda oldu mu, beş kuruş para vermeden. Dizilerin çoğunda zenginlik ekranlara sığmıyor, taşıyor zaten. Ne iş yaptığı belli olmayan bir aile, parayı koyacak yerleri yok. İşe gitmiyor doğru dürüst fakat hayat “on “numara.

Tatile gitmek için başka bir dizi seçebilirsin, sahil kasabasında konular işlenen.

Hele acıktıysan hemen mutfağa geç. Su kaynadıktan sonra atıyorsun içine makarnayı, telefonun alarmı 15 dakika sonra çaldığında işlem tamam. Biraz yoğurt içine bir diş dövülmüş sarımsak. Küçük bir tavada bir çorba kaşığı salçayı yakmadan bir tur çeviriyorsun, üstüne biraz nane atmayı da unutma. Sonra tavadaki yağlı naneli salçayı sarımsaklı ve yoğurtlu makarna tenceresine boca et.

Güzelce karıştır.

Şimdi tepeleme bir tabak doldurup, yanına bir bardak soğuk su alarak geçiyorsun televizyonun karşısına. Açmışsın yemek programını. Gözün ekranda, doldur kaşığa yoğurtlu makarnayı götür ağzına.

Bak ekrandaki de İskender yapmış yoğurtlu tarafından başlıyor yemeye. Soner şef çatalı İskender’e saplayınca, senin de tükürük bezlerin çalışmaya başladı değil mi.

Aç ağzını, İskender giriyor gibi düşünüp soslu yoğurtlu makarnayı al ağzına. Nasıl…gerçek gibi değil mi?

Arabamı yok, değiştir kanalı en kralını seyret. Tatile mi gidemedin bak öbür tarafta deniz ve bikinili kızlar.

En tipsiz başrol oyuncusunun en güzel kızlarla tanıştığı bir dizi seç ve şu kelimeleri yüksek sesle tekrar et;

“Bu öküze bakıyorlarsa, bana bakmaları an meselesi”.

Çalışmadan doyanların, hak etmeden kazananların dizilerini seç ve yan gel yat “kader bir gün bize de gülecek “düşünceleri ile.

Seyrederken bronzlaşacaksın denize gitmeden. Pişirmeden doyacaksın bir dilim ekmeği yumuşasın diye ağzında dolandırırken. Kayıplar bulunacak, kaybettiklerine üzülmeyeceksin bulunur ümidi ile.

Hak yerini bulacak başka bir dizide ve sen hak ettiklerini bekleyeceksin kimseye bir şey demeden.

Buraya kadar her şey tamam. Sayemde çözdünüz bütün zevklerinizi beş kuruş ödemeden tatmin etmenin yolunu. Tek çözemediğim sorunu da anlatmadan bitirmeyeceğim yazıyı.

Elektrik faturası ödeyen birini görünce, sizin de faturanız ödenir belki diyeceğim ama, ben fatura ödeyen kimseyi görmedim dizilerde.

“Battaniye ile oturuyoruz, ısınma faturası çok gelmesin” diyeni de duymadım. Asgari ücretli hamsi ucuzlasın diye beklerken, ıstakozun nasıl pişmesi gerektiğini üç saat seyrediyor ya asıl meselede burada.

Beleş ıstakoz verseler üstüne yapacağınız sosu neyle “bağlayıp” koyulaştıracağınızı çözmek için bir ömür geçer. Adamın elindeki şef bıçağını almak için 6 ay ödemesiz devlet bankasından kredi çekmeniz gerekiyor.

Bütün bunları yazarken de ne kadar “Masterchef” seyircisi olduğum ortaya çıktı. Kavga yok, gürültü yok neşeli bir program tavsiye ediyorum.

Hani derler ya “severek izliyoruz “diye…

Bizde “doyarak izliyoruz “hepsi bu. İçine giriyoruz dizilerin ve özlemlerimizi yaşıyoruz “sabır “ederek!

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.