*** “Dört Mekan” adlı sergi açıldı

*** “Dört Mekan” adlı sergi açıldı

ABONE OL
10:35 - 09/11/2008 10:35
*** “Dört Mekan” adlı sergi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Dört Mekan" adlı sergi açıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de, 3 Türk ve 1 Alman sanatçının katıldığı ”Dört Mekan” adlı sergi açıldı

Berlin’deki Türkevi’nde 29 Kasım’a kadar açık kalacak serginin açılışına sanatçılar Gülden Artun, Nur Özalp, Abuzer Güler ve Alman heykeltıraş Ute Hoffritz’in yanı sıra Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Berlin Başkonsolosu Ahmet Nazif Alpman ve eşi Zeynep Sevinç Alpman, Konsolos Ayşe Selcan Şanlı, ayrıca Sol Parti milletvekili Hakkı Keskin ve Berlin eyaletinin eski yabancılar sorumlusu Barbara John katıldı.

Başkonsolos Alpman, serginin açılışında yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, Türkevi’nde düzenlenen bu tür kültürel etkinliklerin Türk toplumunu Alman dostlarıyla da bir araya getirmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
Sanatçılar da kendilerine sunulan bu sergi imkanından dolayı yetkililere teşekkür ettiler.

Sanatçılar 

Sergide heykelleri yer alan ve 1961 yılında Würzburg kentinde doğan Alman sanatçı Hoffritz, Nürnberg ve Berlin’deki sanat yüksek okullarında heykeltıraşlık eğitimi gördü. Hoffritz, 1988 yılından bu yana Almanya’da ve diğer ülkelerde çok sayıda kişisel sergi açtı ve karma sergilere katıldı.

Ankara’da 1953 yılında doğan Artun, Bilkent Üniversitesi’nde Alman dili ve edebiyatı üzerine eğitim gördükten sonra Berlin Sanat Yüksek Okulu’nda resim eğitimi aldı. Berlin Eyaleti Kültür İşleri Bakanlığından 1990 yılında burs alan Artun, yaşamını ve çalışmalarını Berlin’de sürdürüyor.

İstanbul’daki Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gören sanatçı Özalp ise bugüne kadar İstanbul ve Berlin’de çok sayıda kişisel sergi açtı ve karma sergilere katıldı.

Burs alarak Berlin’de çalışmaya başlayan Güler de aynı şekilde Almanya’da ve diğer ülkelerde çok sayıda kişisel sergi açtı ve karma sergilere katıldı. (AA)
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.