Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı

Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı

ABONE OL
13:44 - 20/09/2022 13:44
Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın Ukrayna işgaline tepki gösteren ve Rusya’ya sınırı olan beş Avrupa Birliği (AB) ülkesinden dördü, Rus turistlere sınırlarını kapattı.

Karar Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya tarafından verildi. Finlandiya ise bu karara katılmadı, ancak Rus vatandaşlarına verilen konsolosluk hizmetlerini yavaşlatma kararı aldı.

Dün yürürlüğe giren uygulama sadece Rus turistleri hedef alıyor. AB’ye sığınan Rus vatandaşlarını, TIR şoförlerini, mültecileri ve AB ülkelerinde daimi ikamet edenleri kapsamıyor.

Avrupa Birliği, Rusya’dan tüm uçuşları yasaklayarak sadece demiryolu ve karayolu taşımacılığı bağlantılarını kullanılabilir hale getirmiş ve bu ay Schengen bölgesi vizelerinin verilmesini zorlaştırmayı kabul etmişti.

Reuters haber ajansı, nüfusunun yüzde 90’ından fazlasını Rusça konuşanların oluşturduğu Estonya’nın sınır kasabası Narva’da Rus vatandaşlarının yeni kurallar yürürlüğe girmeden önce ülkeye girmek için acele ettiğini aktardı.

64 yaşındaki Vadim Koralyov’un Paris’ten gelen kızı ve torunlarının kendisini ziyaret edebilmesi için Narva’da bir daire satın aldığını kaydeden ajans, Koralyov’un “Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Sınır muhafızları artık buraya gelmeme izin verilmeyeceğini söyledi” sözlerine haberinde yer verdi.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgar Rinkevics, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Rusya halkı, sınırı geçmeye çalışmayın, burada istenmiyorsunuz. Ukrayna’ya karşı savaşı sona erdirmeniz ve bu güzel ülkeden gitmeniz gerekiyor” diye yazdı.

27 üyeli AB’de Rus vatandaşlarına seyahat yasağı getirilmesi konusunda fikir ayrılıkları bulunuyor. Fransa ve Almanya, Rus vatandaşlarına giriş yasağı ya da vize yasağı getirilmesine karşı çıkıyor.

Finlandiya Başbakan Sanna Marin daha önce yaptığı açıklamada, yasağın Schengen bölgesi anlaşmasına aykırı olabileceğini söylemişti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto da geçen hafta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir ülke vize veriyor, diğeri vermiyor. Bu sistem için kesinlikle arzu edilen bir durum değil” açıklamasında bulundu.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas ise AB içindeki bölünmelerden duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek, çok sayıda Rus yolcunun Finlandiya sınırına yöneleceği uyarısında bulundu.

VOA tarafından geçilen Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.