*** ”Döner bir dünya markası”

*** ”Döner bir dünya markası”

ABONE OL
18:25 - 10/02/2009 18:25
*** ”Döner bir dünya markası”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Döner bir dünya markası"

Avrupa Türk Döner İmalatçıları Derneği (ATDID) Başkanı Atasever Şir, dönerin bir dünya markası olduğunu söyledi

Antalya’da yapılan 1. Döner Kongresi’ni değerlendiren Şir, kongrenin başarılı geçtiğini belirterek, ”döner bir dünya markasıdır. Türklerin milli bir sembolüdür” dedi.

Kongreye 16 farklı ülkeden 200’den fazla kişinin katıldığını ifade eden Şir, burada döner sektörünü ilgilendiren bir çok konunun gündeme getirildiğini ve sektördeki sorunları tartıştıklarını kaydetti.

Dönere kalite standardı getirmek için uzun bir zamandan bu yana çalıştıklarını ifade eden Şir, ATDİD olarak bu çalışmayı 2009 yılının sonunda somut bir hale getirebileceklerini, böylelikle müşterilerin döneri daha rahat yemelerini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Berlin dışında dönerin 3 Euro’dan daha pahalıya satıldığına işaret eden Şir, dönere belirli bir kalite getirilmesi nedeniyle Berlin’de de fiyatların 3,50 Euro’ya yükseleceğini belirtti.

Kongrede ayrıca, son günlerde bazı yerlerde döner kelimesinin yasaklanmak istenmesi konusunun da gündeme geldiğini ifade eden Şir, ”döner tüketimi diğer hazır yemeklerin önüne geçti. Bundan rahatsız oluyorlar. Ancak isminin değiştirilmesi mümkün değil. Bu, bir insanın ismini değiştirmek gibi bir şey. Bu olmaz” dedi.

Şir ayrıca, 1 Şubat’ı ”Döner Günü” ilan ettiklerini, buna uygun etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

ha-ber.com (A.A) ERBİL BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.