Dolandırıcılık nedeniyle devlet desteği ve seyahat sübvansiyonu durduruldu

Dolandırıcılık nedeniyle devlet desteği ve seyahat sübvansiyonu durduruldu

ABONE OL
23:02 - 16/12/2020 23:02
Dolandırıcılık nedeniyle devlet desteği ve seyahat sübvansiyonu durduruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tayland, yaygın dolandırıcılık nedeniyle seyahat sübvansiyonu kampanyasını durdurdu.

Uluslararası sınırların kapalı kalması nedeniyle seyahat rezervasyonlarını ve otel konaklamalarını teşvik etmek için Temmuz ayında başlatılan “Birlikte Seyahat Ediyoruz” yurt içi turizm kampanyası durduruldu.

Basında çıkan haberlere göre, daha yüksek devlet yardımı alabilmek için için otel oda fiyatlarında indirim ve sahte otel rezervasyonları yapılmış.

500’den fazla otel ve mağazanın yardım ve destek sistemini kötüye kullanmış.

Birlikte Seyahat Ediyoruz kampanyasının bu hafta başlaması planlanan ikinci fazı için yeni kayıtlar durduruldu.

Tayland Valisi Yuthasak Supasorn, bir çok acentenin çok sayıda şikayet aldığını ve kampanyaya katılan 500’den fazla otel ve mağazanın sistemi kötüye kullandığını söyledi.

Bazı otellerin hükümetten daha yüksek sübvansiyon talep etmek için oda fiyatlarını yedi kat artırdığı söyleniyor.

Salgın nedeniyle işletmeye bile açık olmayan ancak devlet desteği talep etmek için ‘hayalet’ rezervasyonlar yaratan oteller de vardı.

Birlikte Seyahat Ediyoruz kampanyası kapsamında hükümet, beş geceye kadar olan konaklamalarda otel konaklaması için% 40 sübvansiyon sağlıyordu.

Yemek ve alışveriş için de sübvansiyonlar vardı.

Tayland valisi Yuthasak, “Bu desteğin ne zaman yeniden başlayacağını henüz bilmiyoruz. Hukuki işlemleri sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Tayland: Dolandırıcılık nedeniyle otellere verilen devlet desteği ve seyahat sübvansiyonu durduruldu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tayland: Dolandırıcılık nedeniyle otellere verilen devlet desteği ve seyahat sübvansiyonu durduruldu haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tayland: Dolandırıcılık nedeniyle otellere verilen devlet desteği ve seyahat sübvansiyonu durduruldu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.