*** DİTİB’den din ataşelerine veda programı

*** DİTİB’den din ataşelerine veda programı

ABONE OL
20:10 - 28/07/2009 20:10
*** DİTİB’den din ataşelerine veda programı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

DİTİB’den din ataşelerine veda programı

Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Sadi Arslan, Almanya’da 4 yıllık görev süresini tamamlayan din hizmetleri ataşeleri için bir veda programı düzenledi

Köln kentindeki DİTİB Genel Merkezinde düzenlenen programa, başkonsolosluk bölgelerinde görev süresini tamamlayan Düsseldorf Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Üstün, Frankfurt Din Hizmetleri Ataşesi Galip Akın, Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi Dursun Aygün, Köln Din Hizmetleri Ataşesi Hasan Çınar, Münih Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Temel, Münster Din Hizmetleri Ataşesi Şaban Özbudak, Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Atıf Akşit, Stuttgart Din Hizmetleri Ataşesi Cevdet Çelen ve aileleriyle Hamburg Din Hizmetleri Ataşesi Ömer Yılmaz, DİTİB yönetim kurulu üyeleri Ayten Kılıçarslan ve Nihat Özkan, genel müdür Mehmet Yıldırım ve diğer bazı DİTİB yöneticileri katıldı.

Arslan, burada yaptığı konuşmasında, ”Uğraştığımız kitle mahlukatın en şereflisi olan insandır. Çok kutsal bir görevi icra ediyoruz. 4 yıllık görev süresini başarıyla tamamladınız. Yurt dışı görevinde hem muhatap kitle farklı, hem de ortam ve şartlar değişiktir. Çünkü Avrupa’da gündem bir anda değişebiliyor” dedi.

Avrupa’nın gündeminin de 2005 yılından bu yana değiştiğini ve bu nedenle işlerinin yoğunlaştığını ifade eden Arslan, ”Büyük işlere bu dönemde imza atıldı. Bu başarıda sizlerin katkısı büyüktür. Birlikte görev yaptığımız süre içinde, Alman ve Türk toplumu açısından büyük gelişmeler olmuştur. Derneklerimizdeki hizmetler noktasında baktığımızda da tüm derneklerimizde din görevlilerimizin olmasında sizlerin büyük yardımları ve destekleri olmuştur. Yine bu dönem içinde Almanya genelinde DİTİB eyalet teşkilatlarının kurulmasında büyük katkınız olmuştur” diye konuştu.

Arslan, hemen hemen tüm DİTİB derneklerini ziyaret ederek hizmetleri yerinde görme imkanı bulduğunu kaydederek, ”Burada aldığım intibalarda da dernek yönetimlerinin ve cemaatinin sizlerden memnun olduklarına ve sizlerden sitayişle bahsettiklerine şahit oldum. Hizmetlerin özünde de 2006 yılına göre 2007 ve 2008 yıllarında büyüme olmuştur. Bu büyümede katkınız büyüktür. Bu başarıyı hep birlikte yakaladık. Ataşe arkadaşlarım hakkındaki intibalarım olumludur. Türkiye’deki görev yerlerinizde de burada elde ettiğiniz tecrübeleri ve birikimleri taşıyarak, orada daha güzel hizmetler yapacağınızdan eminim” dedi.

Din hizmetleri ataşeleri, Arslan başta olmak üzere kendileri için veda ve vefa programı düzenleyen tüm DİTİB yönetim kuruluna ve personeline teşekkür ettiler.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.