DİTİB teşkilatı ‘online’ toplantısı ile bir araya geldi

DİTİB teşkilatı ‘online’ toplantısı ile bir araya geldi

ABONE OL
23:47 - 20/12/2020 23:47
DİTİB teşkilatı ‘online’ toplantısı ile bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), 2020 yılı son eyalet birliği toplantısını online olarak gerçekleştirdi. Yılın son toplantısında 2020 yılında yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme yapılırken, 2021 yılı faaliyet planlamaları ele alındı.

Online platformunda gerçekleşen toplantıya, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, yönetim kurulu üyeleri, teşkilatın eyalet, gençlik, kadın ve veli birlikleri başkanları ile birim müdürleri katıldı.

Modaratörlüğünü DİTİB Genel Sekreteri Abdurrahman Atasoy’un yaptığı online istişare toplantısında, salgın nedeniyle Mart ayından itibaren yaşanan süreç, eyaletlerdeki dini ve sosyal hizmetler başta olmak üzere Giresun, Beyrut ve İzmir yardım kampanyaları değerlendirildi, gündeme dair konular görüşüldü.

2020 yılı içerisinde 20 istişare toplantısıyla bir araya gelindiğini ve yılın son toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Atasoy, yaptığı selamlama konuşmasında, Almanya başta olmak üzere Avrupa’da yaşanan pandemi süreci ve güncel konuları aktardı. Koronavirüs salgınının ikinci dalgasında büyük sorunlar yaşayandığını söyleyen Atasoy, “Almanya Federal Cumhuriyeti’nin ülke genelindeki tüm eyalet yönetimleriyle alınan gerek genel gerekse yerel koruyucu tedbirleri, kayda değer buluyor, çok önemsiyor ve sonuna kadar destekliyoruz. Bu vesileyle, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) teşkilatı olarak, bu kararların herbirinin, gerek kurumsal anlamda, gerek tek tek bireyler olarak, hepimizin geleceğini ve sağlığını yakından ilgilendirdiğinin bilincindeyiz. O nedenle Almanya genelindeki tüm üye dernek yönetimleri ve cemaatimiz olarak, korona salgınını, elbirliği ve güçbirliği yoluyla aşabileceğimize inanıyor ve tüm tedbirleri kendi bünyemizde en ince ayrıntısına dek uygulamaya kararlı olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

Faaliyet raporları sunuldu

Online toplantısıyla bir araya gelen Baden, Baden-Württemberg, Güney Bavyera, Kuzey Bavyera, Berlin, Hamburg, Hessen, NRW-Düsseldorf, NRW-Essen, NRW-Münster, NRW-Köln, Rheinland-Pfalz, Saarland, Württemberg, Federal Kadın Birliği, Federal Gençlik Birliği, Federal Veliler Birliği ve DİTİB ZSU Sosyal Dayanışma Merkezi başkanları, 2020 yılı faaliyet raporlarınını sundu ve eyaletlerdeki güncel gelişmeleri aktardı.

Türkmen’den DİTİB ailesine teşekkür

Yaklaşık 4 saat süren istişare ve değerlendirme toplantısının kapanış konuşmasında DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, 2020 yılının genel değerlendirmesini yaptı.

2020 yılı bir pandemi yılı olarak hafızalarda kalacağını ifade eden Türkmen, “Verimli geçen bir toplantı vesilesiyle bütün eyalet birliği başkanlarımızın çalışmalarını dinledik. Emekleri, çabaları ve gayretleri için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. DİTİB teşkilatı olarak, eyaletlerde başkanlarımız ve derneklerimiz pandemiye rağmen çok güzel hizmetler yaptık” dedi.

Cami saldırıları endişe veriyor

2020 yılı içerisinde camilere yönelik saldırılara ve gittikçe artan şiddete dikkat çeken Türkmen, “2019 yılında Yeni Zelanda’da yaşanan ve 2020 yılı Mart ayında Hanau’da yaşanan olay bizleri derinden sarsmıştır. Daha sonra Fransa, Avusturya sinagog saldırıları gittikçe artan bir aşırı sağ eğilim ve şiddete yönelen bir durumla karşı karşıyayız. Burada kendimizi, camilerimizi, derneklerimizin mümkün olduğu kadar koruyarak, uyararak, tedbirlerimizi daha sıkı alarak yolumuza devam edeceğiz. Maalesef belli dönemlerde yükselen, belli dönemlerde azalan şiddet eylemlerini yaşıyoruz. Allah hepimizi korusun.” ifadelerini kullandı.

2021 yılında yeni faaliyet alanları

Pandemi sürecinde yürütülen hizmetleri değerlendiren ve 2021 yılında yeni faaliyetlere değinen Türkmen şöyle konuştu: “İmam eğitimi programının ilkini başarıyla tamamlamış olduk. İlkine katılan Uluslararası İlahiyat mezunlarından olumlu tepkiler aldık. Eğer bu pandemi süreci olmasaydı belki ikincisini, ikinci bir grubu almamız ve başlatmamız gerekecekti. 2021 yılında da eğitim programımız da olduğu gibi hayırlı hizmetlerimize yenilerini ekleyerek devam edeceğiz. Manevi rehberlik konusunda yeni çalışmalarımız olacak. Hastane, hapishane, huzurevleri ve ailelere yönelik değişik alanlarda manevi rehberlik konusunda çalışmalarımızı 2021 yılında inşallah daha da aktif hale getireceğiz. Bunların bir kısmını yapıyoruz ancak daha geliştirerek, eğitimini ve müfretadını hazırlayarak çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bunun yanında müfredatı ve içeriği ile Kindermoschee kitabımızı çıkardık. Çocuklarımıza ve gençlerimize nitelikli eserler kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Hayır hizmetlerimizde insanımız yüce gönüllülüğünü Giresun’da, Beyrut’ta ve İzmir’de gösterdi. Dünyanın dört bir tarafına öğrencilere burslarımız ve yardımlarımız devam ediyor. Pandemi sürecinde gençlik ve kadın birliklerimizin yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Gençlerimizin ramazan ayında ilik nakli ile güzel ve nitelikli çalışmalar yaptı. Pandemi süreci gençlere ve çocuklara yönelik farklı alanlarda yapacağımız hizmetleri malesef etkiledi.

Bugünlerde terörün, gözyaşının, pandeminin konuşulduğu dünyada, çok az iyiliklerin yaşandığı küçük bir iyilik hareketiyiz. Bunun bilinçle Allah’a hamd ediyoruz.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.