DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi hizmet coğrafyasını genişletiyor

DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi hizmet coğrafyasını genişletiyor

ABONE OL
16:17 - 31/12/2020 16:17
DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi hizmet coğrafyasını genişletiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Köln’de genel merkezi bulunan DİTİB – Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU), Cenaze Fonu hizmetlerini koronavirüs salgınının en zorlu sürecinde büyük bir özveriyle kesintisiz olarak gerçekleştirdi.

ZSU Cenaze nakil hizmetlerini Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya ve Batı Trakya Müslümanlarına sunmaya başlıyor.

Cenaze hizmeti Batı Trakya Türklerine de sunulacak

DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU), Batı Trakya Türkleri Federasyonu (ABTTF) ile yaptığı devir anlaşmasıyla mevcut üyelerine cenaze hizmeti sunacak.

Federasyonun mevcut üyelerinin ZSU’ya devredilmesine ilişkin protokol imzalandı. Düzenlenen imza törenine; ZSU başkanı Ali Özdemir, ikinci başkan İrfan Saral, yönetim kurulu üyeleri Gürcan Mert, Hasan Dinç ve Alaattin Salçık ile ABTTF başkanı Halit Habipoğlu, başkan yardımcıları Sami Yusuf ve Mustafa Kasap katıldı.

DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi, hizmet sunduğu coğrafyayı genişletmeye, Müslüman din kardeşlerine sahip çıkmaya ve dayanışma ruhunu yaşatmaya devam edeceğine vurgu yapan başkan Özdemir, imkanlar ölçüsünde Balkanlar ve Doğu Avrupa ile birlikte başta Azerbaycan olmak üzere  Suriye, Irak gibi İslam ülkelerine de hizmetleri genişletmek istediklerini söyledi.

Vazifemizi en güzel bir şekilde yerine getireceğiz

ZSU Cenaze Fonu sahasında en büyük cenaze nakil ve defin hizmeti veren kuruluş olduğunu ifade eden Özdemir, Batı Trakya Türkleri dışında aynı zamanda Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya kökenli Müslümanlara da cenaze hizmeti sunulacağını kaydetti.

1 Ocak 2021 tarihinden itibaren ABTTF’de kayıdı olmayan Batı Trakya Türklerinin de ZSU Cenaze Fonu’na kayıt yaptırabileceklerini belirten Özemir, “1997 tarihinde DİTİB-Sosyal Dayanışma Merkezi Derneği kamu yararı doğrultusunda kurulmuş olup, tüzüğü gereğince dini ve sosyal hizmetler vermektedir. Bu sorumluluk bilinci ile kaliteli ve nitelikli hizmetlerle vazifemizi en güzel bir şekilde yerine getirmeye çalışacağız“ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.