Dışişleri’nden KKTC bayrağının yakılmasına tepki

Dışişleri’nden KKTC bayrağının yakılmasına tepki

ABONE OL
09:34 - 18/11/2019 09:34
Dışişleri’nden KKTC bayrağının yakılmasına tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs’ta KKTC bayrağının yakılmasına ilişkin, ‘KKTC’nin 36. kuruluş yıl dönümünde Kıbrıs Rum tarafında KKTC bayrağı yakılmasını kınıyor ve KKTC makamlarının bu konudaki açıklamalarına tam destek veriyoruz’ dedi.

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 36. kuruluş yıl dönümünde, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde KKTC bayrağı yakılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında, “KKTC’nin 36. kuruluş yıl dönümünde Kıbrıs Rum tarafında, KKTC bayrağı yakılmasını kınıyor ve KKTC makamlarının bu konudaki açıklamalarına tam destek veriyoruz” denildi.

Bakanlık, Kıbrıs yetkililerinin olaya dair bir soruşturma açmamasına ise “Kıbrıs Rum yetkililerden bu nefret eylemini kınayan hiçbir açıklama yapılmamış ve faillerinin soruşturulmamış olması bu eylemin resmi olarak desteklendiğine de işaret etmektedir” diyerek tepki gösterdi.

Bakanlık’tan yapılan açıklama şöyle:

Bu olayda, Kıbrıs Türklerine yönelik nefreti körükleyen açıklamalar yapan Kıbrıs Rum Yönetiminin ve ayrıca, Yunan makamlarının da sorumluluğu bulunduğuna inanıyoruz. Bu koşullarda uluslararası toplumdan, Kıbrıs Rum tarafını ve Yunanistan’ı, BM Genel Sekreteri’nin son raporunda da işaret edilen, Ada’daki gerginlik ortamını daha da kötüleştiren söylemlerden kaçınmaya davet etmesini bekliyoruz.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.